Rus iş adamının şüpheli ölümü

Rus iş adamının şüpheli ölümü

Dudak uçuklatan servet, tarihin en yüksek nafakası ve milyar dolarlık davalarla anılıyordu

İngiltere'de siyasi sığınmacı olarak yaşayan Kremlin karşıtı söylemleri ile öne çıkan Rus iş adamı Boris Berezovski 67 yaşında Londra'da hayatını kaybetti.

Berezovski'nin damadı Yegor Shuppe, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, "Boris Berezovski öldü" yazdı. Henüz Berezovski'nin ölümü ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
 
Berezovski'nin Rusya'da bulunan avukatı Andrey Borovkov ise müvekkili ile iletişime geçmediğini, ölüp ölmediği ile ilgili bir açıklama yapamayacağını söyledi.
 
Rus haber portalı NEWSru kendi kaynağından edindiği bilgiye göre, Berezovski'nin banyoda ölü bulunduğunu yazdı. 
 
Rus televizyonlarına konuşan bir başka kaynak ise, Berezovski'nin son dönemde aleyhine sonuçlanan davalar nedeni ile zor günler yaşadığını ve intihar etmiş olabileceğini iddia etti. 
 
Berezovski, borçlarını ödeyebilmek için Amerikan ressam Andy Warhol'un fırçasından çıkan çok özel "Kızıl Lenin" tablosunu 202 bin dolara satması ile gündeme gelmişti.
 
Berozovski, Chelsea'nin de sahibi olan eski ortağı Roman Abramoviç aleyhine açtığı 4,7 milyar dolarlık davayı kaybetmiş, Sbineft hisselerini Abramoviç'in haksız olarak el koyduğunu iddia eden Berezovski, mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalmıştı.
 
Berezovski, eski eşi Galina Beşarova'dan boşanmak için de İngiltere yargı tarihinin en yüksek nafakasını (330 milyon dolar) ödemişti.
 
Zor günler yaşayan Rus milyarder Londra'nın Mayfair semtindeki ofisini kapatarak çalışanlarının işine son verme kararı almıştı. Berezovski'nin satışa çıkarmayı planladığı eşyaları arasında 1927 yılı üretimli klasik Rolls-Royce antik otomobili de bulunuyordu. Berezovski'nin İngiltere'nin pahalı bölgesi Surrey'de 25 milyon sterlin değerinde lüks villası ve Fransa'da da sahil kıyısında 180 milyon avroluk iki evi bulunuyordu.
 
2003'ten bu yana kaçak olarak İngiltere'de yaşayan Berezovski, Kasım 2007'de Moskova mahkemesi gıyabında yargılayarak Aeroflot'un 215 milyon rublesini (70 milyon dolar) zimmetine geçirmek suçundan 6 yıla mahkum etmişti. Londra, Moskova'nın Berezovski'nin iadesi ile ilgili talebine olumlu karşılık vermemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler