Rus uçağı Suriye'de düştü: 39 ölü

Rus uçağı Suriye'de düştü: 39 ölü

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de düşen askeri kargo uçağında 39 kişinin hayatını kaybettiğini ve yolcuların tümünün Rus ordusuna bağlı askerler olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye'deki Hımeymim hava üssü yakınlarında düşen Rus Antonov-26 tipi kargo uçağında, güncellenen veriler doğrultusunda, 33’ü yolcu ve 6’sı mürettebat olmak üzere toplam 39 kişinin bulunduğu belirtildi. 

Kazada, uçakta bulunanların tümünün hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen açıklamada, yolcuların tamamının Rus ordusuna bağlı askerler olduğu kaydedildi. 

Rusya Savunma Bakanlığı, kazaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, uçakta 26 yolcu ve 6 kişilik mürettebatın hayatını kaybettiğini bildirmişti. 

Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ilk belirlemelere göre uçağa yönelik herhangi bir saldırının yapılmadığı, kazanın teknik bir arıza nedeniyle yaşanma ihtimalinin ağır bastığı belirtilmişti. 

Suriye’de daha önce de bir An-26 tipi kargo uçağı düşmüştü. 2015 yılının Ocak ayında İdlib’teki askeri üste yaşanan kazada 29’u yolcu 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e konuyla ilgili bir rapor sunulduğu belirtilirken, Putin’in kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye mesajı verdiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler