Rusyada akıl hastanesinde facia: 37 ölü

Rusya'da akıl hastanesinde facia: 37 ölü

Rusya'nın Novgorod bölgesinde bir psikiyatri hastanesinde çıkan yangında 37 kişi korkunç bir şekilde can verdi.

İtfaiye ekipleri, hastanenin bulunduğu 670 metrekarelik alana yayılan yangını söndürmeyi başardı ancak bu sırada çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Yangının başladığı sırada 59 kişi binanın içinde bulunuyordu. Bu kişilerden 22'si kurtarılabildi. Kalan 37 kişiden ise haber alınamıyordu. İlerleyen saatlerde bölgesel soruşturma komitesi bir açıklama yaparak 37 kişinin öldüğünü duyurdu.
 
Dün akşam saatlerinde yangının başladığı hastanede, ileri derecedeki psikiyatrik hastalar tedavi ediliyordu. Hastaların durumunun ciddiyeti, yangının başladığı sırada binanın boşaltılması çalışmalarını da zorlaştırdı.
 
Yangının nedeniyle ilgili de henüz kesin bir bilgi yok ancak soruşturma ekibi hastalardan birinin yatağını yakması sonucu alevlerin yayıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Novgorod Valisi Sergey Mitin, "Doktorlar, iki numaralı koğuştaki hastalardan birinin alevler içinde olduğunu gördü. Söz konusu bu hasta yatağında sigara içerken yangının çıkmasına sebep olmuş olabilir" diye konuştu.
 
Yangının çıkış nedeniyle ilgili bir başka teori de hastanenin yöneticisi Gusein Magomedov'dan geldi. Magomedov, hastalardan birinin bilerek binayı ateşe vermiş olabileceğini söyledi.
 
Rusya'da sağlık birimlerindeki yangınlar çok da nadir yaşanan bir olay değil. RIA Novosti'nin haberine göre geçtiğimiz yedi yıl içinde en az 19 sağlık biriminde yangın çıktı. Geçtiğimiz nisan ayında da Moskova yakınlarındaki bir psikiyatri hastanesinde çıkan yangında 36 kişi yaşamını yitirmiş; sadece bir hemşire ve iki hasta yangından kurtulabilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler