Rusyada tur teknesi battı: 7 ölü

Rusya'da tur teknesi battı: 7 ölü

Teknede bulunan 16 kişiden 7'si boğulurken, 7'si kurtarıldı. Kurtarılanlardan 2'sinin Türk olduğu bildirildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da nehir gezisi yapan bir tur teknesi battı. Teknede bulunan 16 kişiden 7'si boğulurken, 7'si kurtarıldı. Kurtarılanlardan ikisinin Türk olduğu bildirildi.

Interfax ajansının bildirdiğine göre, bu gece 00.58’de Moskova nehri üzerinde gezi yapan Lastoçka isimli tekne dönüş yaptığı sırada bir mavnaya çarptı. Moskova Devlet Üniversitesi ana binası önünde meydana gelen kazadan sonra  batmaya başlayan teknedeki 16 yolcu ve mürettebattan 7'sinin öldüğünü bildirdi. İki kişinin kayıp olduğunu bildiren ajans, kaza sonrası kurtarılan 7 kişi arasında iki Türk vatandaşının olduğunu ifade etti.

DHA, kurtarılan Türk vatandaşlarından birinin isminin Kemal Torba olduğunu bildirdi.

HABERLE İLGİLİ SON GELİŞME (1 Temmuz 2011)

Rusya’nın başkenti Moskova’da nehirde batan teknede can kaybı sayısının 9’a yükseldiği, teknede bir Türk'ün doğum gününün kutlandığı bildirildi.

Rusya Soruşturma Komitesi’nden RİA Novosti’ye yapılan açıklamada, "Bugün saat 01.30 (dün gece yarısından sonra) sularında küçük bir yolcu teknesi Lujniki Stadyumu yakınında bir yük gemisiyle çarpıştı. Çarpışma sonucu tekne tamamen suya battı" denildi.

Açıklamada, teknenin kaptanı Gennadiy Zinger dahil teknede bulunanlardan 9’unun hayatını kaybettiği belirtilerek, "Aralarında bir Türk vatandaşının da bulunduğu 7 kişi ise sağ olarak kurtarıldı" ifadesine yer verildi.

Rus haber ajansları, gemide Nevzat V. ve Kemal Torba adında iki Türk vatandaşı bulunduğunu, teknedekilerin Nevzat V.’nin doğum gününü kutlamak için toplandıklarını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler