Rüzgar Çetin tahliye edildi

Rüzgar Çetin tahliye edildi

Rüzgar Çetin, mahkemenin sonunda altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliyesine karar verildi. Mahkemenin kararı oy çokluğuyla aldığı bildirildi.

Sekiz aydır tutukluluğu süren Rüzgar Çetin, bugün hakim karşısına çıktı. Karar duruşması yakından takip edilen Rüzgar Çetin’in oy çokluğu ile tahliyesine karar verildi.

ŞEHİT MEMURUN EŞİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ
Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in çarptığı otomobilde şehit olan polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz ve ailesi şikayetlerinden vazgeçmişti. Adana’da oturan şehit polisin eşi Özlem Alagöz ve ailesi, Adana Adliyesi’ne giderek, davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere, “şikayet talebinden feragat” dilekçesi sundu. Alagöz ailesinin dilekçesinde, “Sanık Rüzgar Çetin hakkındaki şikayetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz. Bu doğrultuda gereğinin yapılmasını adı geçen tüm katılanlar adına vekaleten arz ve talep ederiz” denildi. Yaralanan polis memuru Emre Tetik de şikayetinden vazgeçmişti. Tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, bugün hakim karşısına çıktı.

İDDİANAMEDE 22.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay günü saat 01.00 sıralarında Emre Tetik'in kullandığı polis aracıyla Beşiktaş'tan Ortaköy'e doğru seyir halinde oldukları ifade ediliyordu. Sanık Rüzgar Çetin'in ise aracı ile Ortaköy'den Beşiktaş'a doğru gittiği belirtilmişti. Çırağan Caddesi üzerinde kavşaktaki ışıklara yaklaşıldığından Çetin'in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak içinde ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, gelen maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı ileri sürüldü. Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilen iddianamede, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler