Saadet Partisi adayı Çiftçi'den saldırıya kınama

Saadet Partisi adayı Çiftçi'den saldırıya kınama

Saadet Partisi Çankırı milletvekili adayı Murat Çiftçi, AKP Milletvekili Hüseyin Filiz'in adamlarının Çerkeş'te vatandaşa yaptığı saldırıyı şiddetle kınadı. Çiftçi'nin yazılı açıklaması şöyle:

"Bugün meydana gelen, Çankırı milletvekili Hüseyin FİLİZ’in korumalarının Çerkeş’'te bir vatandaşımızı darp etme olayını üzüntü içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Olaya şahit olan teşkilat mensuplarımızdan ve halkımızdan aldığımız bilgilere göre, vatandaşımızın Milletvekili Hüseyin Filiz'i tenkit etmesinin ardından korumaları, vatandaşımıza müdahale ederek darp etmiş, vatandaşımız yaralanmış ve kanlar içinde kalmıştır.

Bir milletvekilinin vatandaşa böyle bir müdahalesinin akılla, mantıkla, vicdanla, insanlıkla açıklanacak hiçbir tarafı yoktur. Vatandaşımızın  milletvekilini her zaman tenkit etme hakkı vardır. Yanlışlarını, hatalarını her zaman söyleyebilir. Çünkü vekil aslını temsil eder.

Maalesef AKP milletvekilleri o kadar şımarıkça davranmaktadır ki, o kadar şakşakçılık ve yalakalığa alışmışlar ki liderleri gibi, her biri kendini padişah yada kral gibi hissetmekte teba larının kendilerine her şartta biat etmelerini beklemekte ve derebeylik yapmaktadırlar. Bu ülkede hiçbir vekilin yada kendini üst tabakada hissedenlerin başka bir vatandaşa şiddet uygulama hakkı yoktur. Arkalarındaki güce güvenerek, yaptıkları haksızların yanlarına kalacağını bilerek zorbalık yapamazlar. Bu millet bu gibi zorbalıklara cezasını sandıkta en ağır şekilde verecektir.

O güvendikleri güçleri bittiğinde vatandaşın içine çıkamaz hale geleceklerdir. Şiddet uygulamak, kendini savunamayan, fikir olarak zayıf kalan ve haklılığı olmayan insanların işidir. Buradan anlıyoruzki  milletvekilinin kendini savunacak, vatandaşı ikna edebilecek argümanları mevcut değil. Bu durumun psikolojisi içinde ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Buradan belli oluyor ki seçimlerde bu zorba yada ithal  AKP milletvekilleri vatandaştan gereken cevabı alacaklardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler