Saadetli Bilal Ay: Uyuşturucu ile mücadele için destek istiyorum

Saadetli Bilal Ay: Uyuşturucu ile mücadele için destek istiyorum

Uyuşturucu ile mücadele etmek için İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Adayı olan Saadet Partili Bilal Ay, İstanbullular'dan destek istedi.

Uyuşturucuya karşı yaklaşık 4 yıldır aktif bir mücadele yürüten ve 24 Haziran seçimlerinde bu mücadelesini meclise taşımak isteyen Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Çankırılı Bilal Ay, İstanbullulardan destek istedi.

MESELEYE SÜRATLE VE CİDDİYETLE EĞİLMELİYİZ 
Sadece İstanbul’da 500 bin bağımlı olduğunu öngördüklerini dile getiren Bilal Ay, “Anadolu’da da durum biraz daha iyi olmakla birlikte İstanbul’la benzer. Aileleri ile birlikte düşündüğümüzde bazı Avrupa ülkelerinin nüfusu kadar insan uyuşturucudan etkileniyor. Ayrıca sentetik uyuşturucuyu incelediğimizde yaklaşık 10 gün gibi bir sürede beynin yüzde 60’ını tahrip ettiğini görüyoruz. Meseleye süratle ve ciddiyetle eğilmeliyiz” diye konuştu.

TEDAVİ İMKANLARI SINIRLI 
Türkiye’de tedavi imkanlarının oldukça sınırlı olduğunu da ifade eden Ay, “Örneğin AMATEM’lerin toplam yatak kapasiteleri 600-700 civarında. Oralara bile uyuşturucu giriyor. Özel tedavi merkezleri maalesef rant kapısına dönmüş durumda. Yine Rehabilitasyon imkanı yok. Ayrıca 18 yaşını geçmiş bir bağımlı sosyal güvencesi yoksa tedavi bile olamıyor” şeklinde konuştu.

GEREKEN YAPILACAK!
Bu sorunları hem gündeme getirmek hem de çözüme katkı sunmak adına aday olduğunu ifade eden Bilal Ay, “AMATEM´lerin sayılarını arttıracağız. Özel merkezlerin uyuşturucu bağımlılarını adeta rant kapısı olarak görmesinin önüne geçeceğiz. Türkiye´de olmayan rehabilitasyon köylerini kuracağız. Mağdur gençlerimizin önce tedavi edilip akabinde de rehabilite edilip topluma katılımını sağlayacağız. Tedavi olan kardeşlerimizin, tedavinin son aşaması olarak hayata geçmesi gereken, yer değiştirmelerini sağlamak adına da gerekli desteği vereceğiz” dedi.

DESTEK İSTİYORUM 
Meclise girdiğinde bu konularda gerekli adımları atacağını ifade eden Ay, “Saadet Partisi’ndeki son dönemdeki yükselişi, gençlerin partimize olan ilgisini ve partimize yönelen dip dalgayı da hesaba katarsak, Saadet Partisi'nin büyük bir başarı kazanacağını düşünüyorum. Ancak yine de temkinli olmakta fayda var; bölgemdeki tüm seçmen kardeşlerimin ve herkesin desteklerini de istiyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler