Şabanözü'nde çorap fabrikasında kimyasal zehirlenme

Şabanözü'nde çorap fabrikasında kimyasal zehirlenme

Çankırı'da bir çorap fabrikasında kimyasal maddeden etkilenen 113 işçi hastaneye kaldırıldı. 15 işçinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Şabanözü'nde faaliyet gösteren bir çorap fabrikasında işçiler kaynağı henüz belirlenemeyen gazdan zehirlendiler.

Toplamda 113 dolayında işçinin zehirlenmesi Şabanözü'nde teyakkuza neden oldu. Zehirlenen işçiler başta Çubuk ve Çankırı Merkez'deki hastanelere sevkedildiler.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre durumu ağır olan 2 kişi Çankırı Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi. 

Bölgeye Çankırı'dan UMKE ve Ankara'dan AFAD ekipleri gönderildi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürmekte.

OLAYLA İLGİLİ AYRINTILAR
Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Organize sanayiimizde çalışmalarını sonlandıran bir mobilya fabrikasının geride bıraktığı çay setine bağlı tüpgaz kaçağının, çorap fabrikasının temiz hava kompresörüne yakınlığıyla içeriye alınan gazlı hava sonucu talihsiz olayın yaşandığını öğrendim. Tüm sağlık birimleri teyakkuza geçmiş durumda." dedi.

SAYILAR ÜRKÜTÜCÜ
Edinilen son bilgilere göre halen Çankırı Devlet Hastanesine 64, Çubuk Devlet Hastanesine 29 ve Çankırı Karatekin Hastanesine 20 kişi olmak üzere toplamda 113 kişi tedavi altına alındı,

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Çankırı'nın Şabanözü ilçesindeki çorap fabrikasında 100 işçinin kimyasal maddeden zehirlenmesi nedeniyle tedbir amacıyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) geçici olarak kapatıldı.

OSB'deki çorap fabrikasında çalışan 100 işçinin kimyasal maddeden etkilenmesi nedeniyle tamamen boşaltılan fabrikada güvenlik güçleri ile Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince inceleme balatıldı.

Bölgedeki yoğun kimyasal madde ve gaz kokusu nedeniyle sağlık ve güvenlik açısından OSB'deki diğer tesislerin de gece vardiyaları da iptal edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı OSB'nin geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Güvenlik güçleri OSB'ye girişleri yasakladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler