Sabiha Gökçen'de heyecanlı dakikalar

Sabiha Gökçen'de heyecanlı dakikalar

Uçaktan sinyal geldi F-16 havalandı.

Kharkiv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Ukraynalı bir kişi tarafından kaçırıldı. Deneyimli pilot uçağı Soçi diye İstanbul'a indirdi. Uyarıcı hap aldığı belirtilen korsan ikna çabaları sonucunda özel ekibin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Pegasus Havayolları’na ait Kharkiv- İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Ukrayna uyruklu bir kişi tarafından kaçırıldı. Pegasus Havayollları'na ait yolcu uçağı saat 16.25’te 110 yolcu ve 6 mürettebatı ile Kharkiv – İstanbul seferini yapmak için Ukrayna’dan havalandı. PGT 751 sefer sayılı uçağın pilotu bir süre sonra ‘kaçırıldık’  sinyali verdi. 2F numaralı koltukta oturan Ukrayna uyruklu yolcu ‘uçakta bomba var’ dedi. 

F-16’LAR EŞLİK ETTİ
Sinyali alan kule bunun üzerine harekete geçti. Balıkesir’den kalkan F-16 savaş uçakları, eşlik ederek yolcu uçağının güvenli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişine kadar takip etti. Hava korsanının Soçi’ye gitmek istemesi üzerine önce uçağın yön göstergelerini karartan kaptan pilot İlyas Karagülle İstanbul’a indikten sonra içeriye uçağın teknik bir arıza nedeniyle Soçi Havalimanına indiği anonsunu yaptı. Bu anonstan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hareketli saatler yaşanmaya başladı.

VALİ MUTLU: OPERASYON TAMAMLANDI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Sabiha Gökçen Havaalına gitti ve olay yerinde incelemelerde bulundu. Mutlu, yaptığı açıklamada ''Tüm yolcuların uçaktan sorunsuz inişi sağlandı. Hava korsanı yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyon tamamlandı.' dedi.

4 SAATLİK BEKLEYİŞ
Saat 18.00’de uçağın alana inmesi sonrası hava korsanı ile müzakereler başladı. Ukraynaca bilen bir kişi yardımı ile olimpiyatlar için mesaj veren korsanı ikna etme çabaları sürdürüldü. Hava korsanı Ukraynalı Artem Kozlov (45) yapılan müzakereler sonucunda kadın ve çocukların uçaktan inmesine izin verdi. Yolcular indirildikten sonra Ankara’dan gelen uçak kaçırma ile ilgili operasyonlarda uzman olan beş kişilik ekip tarafından kendisine müdahale edildi. Silah kullanılmayan müdahale sırasında çıkan boğuşmada hava korsanı hafif şekilde yaralandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şahsın Olimpiyatlar için mesaj verdiği bilgisini doğruladı.

UYARICI HAP ALMIŞ
Mutlu; “Kendiliğinden teslim olmayınca silah kullanmadan etkisiz hale getirildi. Küçük bir yarası var arkadaşlar gerekli müdahaleyi yaptılar” dedi. Uçuş sırasında korsanın kokpite hiç girmediğini de belirten Vali Mutlu, olayla ilgili soruşturmanın ilgili makamlar tarafından yürütüldüğünü söyledi. Vali, korsanın uyarıcı ilaçlar aldığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler