“Sağlık Ağızda Başlar” projesi start aldı

“Sağlık Ağızda Başlar” projesi start aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan proje Çankırı'da start aldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan  ve Çankırı’nın da pilot iller arasında yer aldığı “Sağlık Ağızda Başlar” projesi  kapsamında Vali Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek’in katılımlarıyla  İsmet İnönü İlköğretim Okulunda yapılan törenle, diğer okullarda da okul idarecileri ve öğretmenler tarafından İlköğretim 1.ve 2.sınıflarına ve anasınıfı öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Sorumlusu Fatih Kartal, Sağlık Ağızda Başlar projesi hakkında bir sunum yaptı ve projenin tanıtımı amacıyla hazırlanan çizgi film izlettirerek, öğrencilere diş fırçalamanın önemini vurguladı.

Daha sonra öğrencilere diş fırçası, diş macunu, diş karnesi ve velilere yazılmış mektup ve broşürlerden oluşan setler Vali Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından dağıtıldı.

VALİ ÖZCAN SORDU, ÖĞRENCİLER YANIT VERDİ

Vali Vahdettin Özcan ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İsmet İnönü İlköğretim Okulu’nun deprem güçlendirmesi yapılıp hizmete sunulan binasında incelemelerde bulunarak, öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ettiler.

Vali Özcan Fen ve Teknoloji Sınıfında derse katıldı ve öğrencilere çeşitli sorular sordu. Özcan, sorusuna doğru cevap veren öğrenciye içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çanta hediye etti.

Sağlık Ağızda Başlar projesi kapsamında Çankırı’da 109 okulda aynı anda 5 bin 403 kişiye diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler