Şahan Gökbakarla ilgili karar çıktı ve...

Şahan Gökbakar'la ilgili karar çıktı ve...

Anadolu Adalet Sarayı 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki 3. duruşmada, tutuksuz sanık Gökbakar ile müşteki Danyal'ı avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Şahan Gökbakar'ın avukatı Ceren Yakışır, müvekkilinin yurt dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, davanın, kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun'un geçici 1. maddesi kapsamında ertelenmesini talep etti.
 
DAVA ERTELENDİ
Hüseyin Avni Danyal'ın avukatı Ertuğrul Halit Karapınar da suçun kanaat açıklamanın ötesine geçtiğini ve bütün unsurları ile sabit olduğunu ifade ederek, 6352 sayılı yasanın uygulanmamasını istedi.
 
Hakim Kader Uyanık, sanığa atılı suçun 6352 sayılı yasanın geçici 1. maddesine uyan suçlardan olduğunu ve aynı suçu 3 yıl içinde işlemesi halinde davaya devam edileceğini belirterek, davanın ertelenmesine karar verdi.
 
İDDİANAMEDEN
Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Şahan Gökbakar'ın 2011'de sosyal paylaşım sitesinde, "orta yaşlı sahtekar", "eski tiyatrocu", "para arzusu nedeniyle şimdinin dizi oyuncusu" gibi ifadeler kullandığı kaydedildi.
 
İfadelerde, oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın isminin açıkça belirtilmediği aktarılan iddianamede, bahse konu sözlerin Danyal hakkında sarf edildiğinin anlaşılabildiği ve bu nedenle şüphelinin ifadelerinin "hakaret" suçuna uygunluk taşıdığı aktarıldı. İddianamede, Gökbakar'ın "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler