Şahin Anayasa Komisyonu Başkanvekili oldu

Şahin Anayasa Komisyonu Başkanvekili oldu

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekilliğine, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin seçildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu’nda, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle başkanvekilliğinden istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop'un yerine seçim yapıldı. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in İdris Şahin'i aday gösterdiği ve 17 üyenin katıldığı seçimde, 2 MHP'li üyenin çekimser kalmasına karşın 15 oy alan Şahin Komisyon Başkanvekilliğine getirildi. Toplantıda konuşan Burhan Kuzu, "Bundan sonra yoğun gündem bizi bekliyor. Hazırlığımızı yapalım" dedi.

Basın mensuplarının dokunulmazlıklarla ilgili bir sorusu üzerine ise Kuzu, çarşamba günü Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile konuşacağını kaydetti. "Başbakan ile ne zaman görüşeceksiniz?" şeklindeki soruya Kuzu, "Başbakan ile ondan sonra. Önce Meclis Başkanı ile konuşayım, gelişmelere göre bakarız" diye cevap verdi.
 
İDRİS ŞAHİN: YOĞUN BİR GÜNDEME GİRİYORUZ
Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliğine seçilen Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin seçimler sonrasında Sözcü18'e yaptığı açıklamada "İki MHP milletvekili arkadaşımızın çekimser oyuna karşın 15 oyla seçilmem şahsım ve Çankırı adına onur verici bir durum. Komisyonun yoğun bir çalışma programı içerisine gireceği herkesin malumu. Bütçe görüşmelerinden sonra mesaimizin artacağını söyleyebilirim. Cuma günü Meclis Başkanımız ile sabah kahvaltısında beraber olacağız. Meclisin gündeminde olan fezlekeler konusunda daha geniş kapsamlı görüşmelerin yapılacağını söyleyebilirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler