Şahin, Demirelin evinde

Şahin, Demirel'in evinde

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokaktaki konutunda.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, bugün Güniz Sokak’taki evinde Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nu konuk ediyor. Demirel, Komisyon'a ''İşiniz fevkalade zor. Anlatacaklarımı 3 saat içinde toparlamaya çalışacağım'' dedi.

DEMİREL'E SORULACAK SORULAR
TBMM Darbeleri Araştırma ve İnceleme Komisyonu Sözcüsü, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Süleyman Demirel'e yöneltilecek soruları öğrenmek isteyen gazetecilere de “Sayın Demirel 1960'ı, 1971'i, 1980'i ve 28 Şubat'ı yaşayan ülkemizdeki en önemli aktör. Dolayısıyla herkesin de ona soracak mutlaka bir sorusu var. Komisyondaki arkadaşların da bu konuda bir sınırlandırmaya gidilmemesi noktasında talepleri oldu. Takdir edersiniz ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın konumu, bizi misafir edeceği mekan, uzun süreli bir diyaloğun gerçekleşmesine belki mani olabilir. Arkadaşlarımıza, her alt komisyona sınırlı sayıda soru sormak suretiyle bu görüşmelerin tamamlanması konusunda tavsiyede bulunduk. Ancak tabii ki sayın milletvekilleri yarın orada doğal olarak farklı sorular sorabilir. Ona da mani olabilecek bir durumumuz söz konusu değil. Orada doğaçlama, farklı bir şeyler olabilir. Öyle bir şey olursa da sizlerle paylaşırız” yanıtını verdi.
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de kabulde, Komisyon’un incelediği konunun, “Türkiye’nin 50 yılına damgasını vurmuş çok önemli bir konu” olduğunu belirtti ve “Benim de bilgimi almak istediler. Nezaketle kabul ettim” diye konuştu. Komisyon üyeleriyle görüşmesini ve kendine yöneltilecek soruların yanıtlanmasını 3 saat içinde toplamayı düşündüğünü belirten Demirel, “Ama bu sürenin önü açık. Çok zor konu, Allah kolaylık versin” dedi.
 
darbe-idrissahin-sozcu-resim-062.jpg
 
SORULARDAN BİR TANESİNE ULAŞTIK
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Komisyon'un önceden hazırladığı 38 soru sorulacak. Süleyman Demirel'e sorulacak sorulardan bir tanesi "28 Şubat'ta MGK toplantısında Başbakan Necmettin Erbakan'a imzalatılmak istenilen belge ile sizin yine sayın Erbakan'a 4 Şubat tarihinde sunmuş bulunduğunuz belge noktası, virgülüne kadar aynı. Sizin sunduğunuz belgeyi asker mi hazırladı, yoksa bu belge sizin tarafınızdan hazırlanıp askere mi verildi?" şeklinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler