Şahin'den LYS maratonuna giren gençlere mesaj

Şahin'den LYS maratonuna giren gençlere mesaj

Üniversite girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile başladı.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sosyal bilimler oturumu (LYS-4) sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 517 bin 12 aday başvuru yaptı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü. Adaylar, LYS-4'te tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini cevaplandırdı.
 
Adaylar yarın LYS-1 matematik sınavına, 25 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavına, 26 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.

AV. İDRİS ŞAHİN'DEN GENÇLERE MESAJ

TBMM 24. Dönem AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin yaptığı yazılı açıklamada LYS maratonuna katılacak olan gençlere başarılar diledi. Şahin'in mesajı şöyle:

"Pek değerli gençlerimiz girecekleri sınavları asla hayatlarının dönüm noktası olarak görmesinler. Bilsinler ki hiçbir emek kendilerine inandıkları sürece ne olursa olsun boşa gitmeyecektir. Birçok bilim, sanat ve devlet adamı yetiştirmiş olan ülkemizin başarılarıyla ve gayretleriyle gelecekteki gurur kaynakları onlar olacaktır. Çocuklarından belki de çok daha fazla heyecan içerisinde olan değerli anne ve babalara da söylemek isterim ki; Çocuklarınızın başarılarını ödüllendirdiğiniz kadar başarısızlıklarını da şefkat ve telkinle karşılamayı onlardan esirgemeyin. Ne olursa olsun onlarla gurur duyun zira onlar bizim zenginliğimizdir ve en önemlisi de Cenab-ı Hakk'ın onlar için ne takdir edeceğini bilemeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimiz için her türlü fedakarlığı yapan, onları topluma özgüvenli bireyler olarak kazandırmada büyük rol oynayan öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, LYS sınavında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

LYS SINAV TARİHLERİ VE SAATLERİ

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00
LYS-1 (Matematik): 19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00
LYS-2 (Fen Bilimleri):  25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00
LYS-5 (Yabancı Dil) 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 14.30
LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler