Şahinin istifası cebinde!

Şahin'in istifası cebinde!

Ak Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, 15 Ocak ya da bir gün öncesi milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa edebilir.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin, koltuğunu boşaltma hazırlığı içerisinde.

Genel Merkez tarafından alınan karar gereğince teşkilatlarda görevli isimlerin milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunabilmelerinin ön şartı olan 15 Ocak tarihinde istifa etmeleri şartı gereği Başkan Şahin'in istifa mektubunu cebinde taşıdığı öğrenildi.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre geçtiğimiz pazartesi günü yapılan il toplantısında, yönetim kurulu üyelerine adeta "veda" niteliğinde bir konuşma yapan Şahin'in, 14 Ocak'ta yapılacak olan İl Başkanları toplantısının ardından istifa edeceği kuvvetle muhtemel.

İSTİFA SONRASI YAŞANACAK GELİŞMELER
Halen İl Başkanlığı koltuğunda oturan Av. İdris Şahin'in istifası sonrası partinin il başkanlığına kimin geleceği konusu ise şimdilerde hayli merak konusu.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız haber çalışmasında, öne çıkan isimler arasında başta halen Ak Parti Merkez İlçe Başkanı olarak görevini sürdüren Hüseyin Boz ile birlikte, İl Başkan Yardımcılıkları görevinde bulunan Kadir Şimşek ve Salim Çivitcioğlu'nun isimleri ön plana çıkmakta.

HÜSEYİN BOZ: YENİ BAŞKANI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK
Ak Parti Çankırı Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz "Sayın İl Başkanımız halen görevde. Kendisinin istifası öncesinde polemik yaratacak böylesi bir konu beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Ancak Genel Merkezimizin aldığı karar ortada. Bu karar doğrultusunda 16 Ocak'ta boşalacak il başkanlığı koltuğuna oturacak ismi yine Genel Merkez belirleyecek. Partinin Gençlik Kolları Başkanlığı olmak üzere üç dönemdir Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum. Böylesi bir görev tarafıma tevdi edilirse başarıyla yerine getireceğimden kuşkum yok. Önümüzdeki süreç neyi gösterir bilemiyorum ama, o koltuğa hangi isim oturursa otursun partimiz birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmalarını gerçekleştirecek ve Çankırı'dan iki milletvekili çıkarmanın gayretinde olacak" dedi.

KADİR ŞİMŞEK: GÖREV TEVDİ EDİLİRSE
Halen İl yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kadir Şimşek ise "Ben öyle bir şey düşünmüyorum. Arkadaşlarımız böyle düşünüyor ama benim öyle bir fikrim yok. Genel merkez atama mı yapacak, biz mi seçeceğiz durum net değil. Bugün için İkilik olma zamanı değil, birlik olma zamanı. Bu dönem hep  birlikte, Çankırı'nın ahengi için, kavga olmamalı. O yüzden genel merkezin vereceği karara saygı duyacağız. İl Başkanlığı görevinde bulunmuş birisi olarak böylesi bir görevin sorumluluğu da çok farklı. Teşkilatımızda bu görev hangi isme verilirse verilsin bizler o ismin etrafında kenetleniriz. Ben daha önce de il başkanlığı görevinde bulundum. İsmimin kulislerde dolaşmasının altında bu olsa gerek." dedi.

SALİM ÇİVİTCİOĞLU: BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI AMA
Başkan yardımcılarından Salim Çivitcioğlu da "Henüz istifa olayı yok. Benim de böyle bir talebim yok. Ancak şartlar ve Genel Merkezin teveccühü şahsımı böylesi bir konuma taşırsa, verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayretinde olurum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler