Sahte Arap şeyhleri İspanyayı dolandırmış!

Sahte Arap şeyhleri İspanya'yı dolandırmış!

La Liga ekiplerinden Getafe'nin de çetenin kurbanları arasında yer aldığı öğrenildi.

Katalan yerel polisi İspanya'da kendilerini Arap şeyhi olarak tanıtıp çok sayıda kişiyi milyonlarca euro dolandıran bir çeteyi ortaya çıkarttı. La Liga ekiplerinden Getafe'nin de çetenin kurbanları arasında yer aldığı öğrenildi.

Barcelona'da 6 İspanyol ve 1 Dominik Cumhuriyeti vatandaşının operasyon sonrasında gözaltına alındığı öğrenildi. Katalan polisi "Alev Operasyonu" birçok ilginç olayı da ortaya çıkardı. Çetenin La Liga kulüplerinden Getafe'nin başkanı Angel Torres'in de dolandırıldığı ortaya çıktı. 
 
Çetenin Getafe başkanına Arap şeyhi kılığında gittiği ve 10 milyon euro tutarında yatırım yapmayı vaat ettiği ancak bunun karşılığında çetenin belirleyeceği bir hesaba ödeme garantisi olarak para transferi yapılmasını talep ettikleri öğrenildi.
 
Torres'in bu fikre sıcak baktığı ve sahte Arap şeyhlerinden iki çek aldığı öğrenildi. Ancak daha sonra sahte Arap şeyhlerine bir daha ulaşılamadı. Çekler de karşılıksız çıktı. Torres'in sahte şeyhlerin hesabına ne kadar para yatırdığı açıklanmadı.
 
Çete üyelerinin kendilerini Dubai ve Mısır'dan gelmiş gibi gösterdikleri açıklandı. 
 
Sahte şeyhlerle Getafe Başkanı gazetelere boy boy poz vermiş
 
Bu arada sahte şeyhlerin Getafe Başkanı Torres'le basına boy boy poz verdikleri de küçük bir arşiv taramasıyla ortaya çıkarıldı.
 
Şeyhlerin Getafe'yle görüştüğü o dönem gazetelere yansımıştı. Basın Arapların Getafe'yi satın alacağı yönünde haberlere yer vermişti. 
 
Üstelik Getafe başkanı Torres, Arap şeyhleriyle fotoğraf çektirmişti. Fotoğraflarda Arap şeyhlerinden biri kaleye geçmiş, Torres de ona karşı penaltı kullanıyor.
 
Katalan polisinden alınan bilgiye göre çetenin ortaya çıkartılmasının ardından önümüzdeki günlerde daha birçok dolandırıcılık olayının ortaya çıkması bekleniyor. (Kaynak: cnnturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler