Saldırganlar Ankarada yakayı ele verdi!

Saldırganlar Ankara'da yakayı ele verdi!

AK Parti merkezine ve Adalet Bakanlığı’na saldıran iki DHKP-C’li Ankara’da yakalandı. Polis şimdi saldırıda yer alan üçüncü kişiyi yakalamaya çalışıyor.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yönelik saldırılarla ilgili yürütülen soruşturmada, her iki saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. AK Parti Genel Merkezi’ne 66 mm’lik M 72 tipi anti tank roket atar kullanan kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı Muharrem K. olduğu belirlenirken, Adalet Bakanlığı’na yönelik yapılan saldırıda Rus yapımı savunma tipi olan ve yaklaşık 40 yıllık olan el bombaları kullanan kişinin de Hasan B. olduğu öne sürüldü. Çorum nüfusuna kayıtlı şüpheli Murat K.’nın ise Ak Parti binasına yapılan eylem sırasında “gözcülük yaptığı” iddia edildi.

Envartende kayıtlı olmayan bomba ve anti tank roketiyle eylemde bulunan şüphelilerden Muharrem K. ile Murat K.’nın Yunanistan’daki Lavrion DHKP-C kampında eğitim gördükleri ve buradan Türkiye’ye girdikleri tespit edildi. Hasan B.’nin ise Suriye ve Almanya bağlantılı olabileceği ifade edildi. 
 
ADRESLER BELİRLENDİ
Saldırıya katıldığı iddia edilen kişilerin kimliklerini tespit eden polis ise sonuca dün akşam ulaştı. Olaydan sonra kimlikleri belirlenen saldırganların telefon ve internet yoluyla iletişim kurmadığını belirleyen polis, militanların gidecekleri adreslere tek tek baskın düzenleyerek sonuca ulaştı.
 
Saldırganlar “bombalı saldırı yapmaya hazırlanan 14 kişilik listede” isimlerinin olduğu belirlenen Muharrem K. ve Murat K., bu yolla polis tarafından Ankara’da yakalandı. Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırının şüphelisinin ise Hasan B. olduğu ifade edilirken, polis Hasan B.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “İsimleri bilinen, listedeki kişilerden ikisi. Zaten kendilerini gizlemiş değiller. Görüntülerde yüzleri görülüyor” demişti.
 
ZAMANLAMA ÖNEMLİ
Terör uzmanları saldırının zamanlamasına dikkat çekiyorlar: “DHKP-C, 21 Mart tarihinden sonra PKK’nın strateji değiştiriceğine inanıyor. Barış sürecinin amacına ulaşacağı tezi üzerine de strateji geliştiridiler. Amaçları ise PKK’nın silah bırakıp Türkiye’yi terketmesinden sonra doğacak boşluğu doldurmak. Bu tür eylemler yaparak varlığını ispatlamak istiyor. Amacı şiddet eylemi üretebilen örgütler içinde ana karakter olmak, çekim merkezi olmak. Bu yüzden son dönemlerde eylem sayısını artırdı.” Terör uzmanları Suriye’nin DHKP-C kozunu kullanarak Türkiye’yi karıştırmak istediği yorumunu da yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler