Saldırının şifresi: Ilgazda büyük ateş yakın

Saldırının şifresi: Ilgaz'da büyük ateş yakın

Kastamonu Valisi: "Saldırıyı PKK üstlendi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kastamonu mitinginden sonra Ankara’ya dönüşe geçen AKP ve Başbakanlık görevlilerinin konvoyuna saldırarak polis memuru Recep Şahin’i şehit eden, mesai arkadaşı Metin Kuş’u da yaralayan teröristlerin yakalanması için Ilgaz Dağı karış karış taranıyor. 

Dün saat 17.15 sıralarında, Kastamonu’ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Ilgaz Dağı’nın zirveye yakın Çatalçam Mevkii’ndeki kanlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ormanlık alana kaçan teröristlere yönelik operasyon sürerken, sadırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre saldırı, bölgedeki daha önceki bazı eylemlerde olduğu gibi PKK- TİKKO işbirliği ile gerçekleştirildi. 

Kastamonu Valisi: "Saldırıyı  PKK üstlendi"

Kastamonu Valisi de, saldırıyı 5-6 kişilik bir grubun PKK adına üstlendiğini açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna bilgi dahilinde yapılmış bir eylem olmadığını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, açıklamasında özetle, "Biz bu grubun hareketlerini uzun bir süredir takipteydik. Tamamen polise yönelik bir terör eylemidir. Bu grup kendilerini duyurmak için saldırıyı gerçekleştirmiştir." dedi.

"ILGAZ’DA ATEŞ YAKIN" TALİMATI 

AKP konvoyuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren grupta 4 teröristin bulunduğu, uzun namlulu silahların yanında el bombası da kullanıldığı saptandı. Polis ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri, saldırı bölgesinde uzun namlulu silahlara ait çok sayıda boş kovanla birlikte el bombası parçaları da buldu. Teröristlerin, konvoya eskort görevi yapan polis aracına 1 el bombası attıktan sonra, 3 ayrı noktardan uzun namlullu silahlarla ateş açtıkları, teröristlerden birinin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği saptandı.

İstihbarat birimlerine gelen bilgilere göre, aralarında ’Munzur’ ve ’Zerzan’ kod adlı PKK’lıların da bulunduğu gruba eylem emri örgüt tarafından "Ilgaz’da büyük bir ateş yakın, herkes görsün" şifresiyle verildi. Eylemde görevlendirilen 4 teröristen 3’ünün, konvoydaki araçların tırmanma noktasında yavaşladığı virajda pusu kurduğu, diğer teröristin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği ortaya çıktı.

Saldırının yapıldığıa bölgenin yakınındaki Kayı Köyü’ndeki vatandaşların birkaç gün önce bölgede silahlı kişiler görerek ihbar ettiği ve güvenlik güçlerinin köye gelerek vatandaşların bilgisine başvurduğu, ancak teröristlerin izlerini kaybettirdiği belirtildi.

ILGAZ’DA BÜYÜK OPERASYON

Kastamonu mitinginden dönen Ak Parti konvoyuna saldırarak polis şehit eden teröristlerin yakalanması ardından bölgede başlatılan operasyona, Ankara’dan sevk edilen takviye birlikler de katıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan dün gece helikopterlerle Ilgaz’a gönderilen birlik ile polis timleri ortaklaşa operasyonla Ilgaz Dağını karış karış taramaya başladı. Yağışlı ve sisli havaya rağmen büyük opeasyonun sonuç alınıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

Daha önce Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da bugün öğle saatlerinde saldırının gerçekleştirildiği yere gelerek olay yeri inceleme ekiplerinden bilgi aldı.

Bu arada dünkü saldırı ardından Kastamonu kent girişinde gözaltına alınan 2 kişinin sorgusu sürüyor. Saldırının meydana geldiği Çatalçam bölgesinin nerede olduğu sordukları için şüphe üzerine gözaltına alınan bu kişilerin teröristlerle bağlantılarının olup- olmadığı araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler