Salti Tuzdan 13 milyon Euroluk yeni yatırım

Salti Tuz'dan 13 milyon Euro'luk yeni yatırım

Rafine tuz pazar payını yüzde 40'larda tutan Med-Mar, yeni yatırım programı ile günlük üretimini 600 ton'a, istihdamını da 230'a çıkaracak.

Çankırı’nın yeraltındaki kaya tuzunu çıkartarak piyasaya rafine tuz olarak süren Med-Mar Tuz San. Tic. A.Ş, mevcut kapasitesini 13 milyon Euro’luk yeni yatırım programıyla iki katına çıkartıyor.

Sözcü18 Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Fabrika Müdürü Hasan Akgüç “Günlük 310 ton olan üretimimizi yeni yatırımımızla birlikte 600 tona, 150 kişilik çalışan sayımızı da 230’a çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

13 MİLYON EURO’LUK YATIRIM 2012 MART’INDA TAMAMLANACAK

Tamamen öz kaynaklardan karşılanan 13 milyon Euro’luk yeni yatırım konusunda gelişmeleri Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ile paylaşan Salti Tuz Fabrika Müdürü Hasan Akgüç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de rafine tuz pazarında yüzde 40’lık paya sahip olan işletmemiz yaklaşık 13 milyon Euro’luk bir yatırım ile mevcut üretim kapasitesini günlük 600 tona çıkartmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte buhardan elektrik enerjisi üretilerek ihtiyacımız olan yıllık 2 mw elektriği de fabrika sahamız içerisinde üreteceğiz. 70 dönüm arazi üzerinde üretimini sürdüren fabrikamızda, önümüzdeki yılın mart ayı itibariyle yatırımımız tamamlanmış ve ek işçi alımı ile birlikte personel sayımız da 230’a ulaşacaktır.”

RUHSATLI MEDİKAL TUZU BİZ ÜRETİYORUZ

Fabrika Müdürü Hasan Akgüç’ün verdiği bilgiler arasında Türkiye’de ruhsatlı medikal tuzun da üretildiği adresin Salti Tuz olduğunu öğreniyoruz.

Akgüç “Bunun yanı sıra geçen yıl Avrupa’da yaşanan yoğun kış şartları nedeniyle büyük ihtiyaç duyulan karayolu tuzunu navlun ücretlerinin yüksekliği nedeniyle karşılayamamıştık. Yaşadığımız bu sorunu da ortadan kaldırma yönünde çalışmalarımız devam ediyor.  KUZKA’ya gönderdiğimiz ve yaklaşık 1 milyon TL tutarlı projemiz onaylandığında, İhtiyaç duyulduğunda Avrupa’nın ihtiyacı olan karayolu tuzunu da yapacağımız üretim ile karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler