Şamil Tayyar: AYM hakkında darbeye teşebbüsten soruşturma açılsın

Şamil Tayyar: AYM hakkında darbeye teşebbüsten soruşturma açılsın

Beyaz TV’de Ferda Yıldırım’ın sunduğu Son Söz programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar AYM üyeleriyle ilgili şok iddiada bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği tahliye kararını değerlendiren Şamil Tayyar “12 üyeyle ilgili anayasal rejimi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsü iddiasıyla haklarında Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılmalıdır” dedi.

Beyaz TV’de Ferda Yıldırım’ın sunduğu Son Söz programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AYM ‘nin Can Dündar ve Erdem Gül kararı için ” Bu karar hukuki değil, siyasi karardır. AYM hukuk iğfali yapmıştır.” dedi. 

AYM’NİN SİCİLİ BOZUKTUR
Bu karar hukuki değil, siyasi karardır. Anayasa Mahkemesi’nin sicili bozuktur. Anayasa Mahkemesi bir darbe ürünüdür. Anayasa Mahkemesi’ne ihtiyaç olabilir ama genetik kodlamasını darbeciler yaptığı için kurulduğu günden bugüne vesayetçi unsurların kaldıracı olmuştur.

HUKUK İĞFALİ YAPTILAR
Anayasa Mahkemesi bir hukuk iğfali yaptıysa yarın sokağa çıkamayacak. Karar veren üyeler sokağa çıkamaz hale gelecek. Toplum bunları kendi vicdanında cezalandıracak. Anayasa Mahkemesi’nin 12 üyesinin verdiği bu karar geçen yıl, 75 paralel yapı mensubunu saat 17’de acelece kendi yetkisi olmadığı halde tahliye etmeye kalkan 2 hakimden farklı değildir. Hukuk iğfali yapan 2 hakim için soruşturma açıldı. Bunun ne farkı bununla? Hiç bir farkı yok.

DARBE TEŞEBBÜSÜYLE SORUŞTURMA AÇILMALI
Bu kararda imzası olan 12 üyeyle ilgili anayasal rejimi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsü iddiasıyla haklarında Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açılmalıdır. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nı buradan göreve davet ediyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler