Şamil Tayyar: Hedef Erdoğansız Türkiye!

Şamil Tayyar: Hedef Erdoğan'sız Türkiye!

Şamil Tayyar işi çözmüş...

Şamil Tayyar, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı bazı odakların yeni bir plan geliştirdiğini savundu.
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, iş adamlarından bakan çocuklarına uzanan yolsuzluk operasyonunu, iki milletvekilinin istifası ve AK Parti ile cemaat kavgasına ilişkin T24'ün sorularını cevapladı. Tayyar konulara dair şunları söyledi:
 
"TÜRKİYE'YE AYAR VERMEK İSTİYORLAR"
"Yeni bir küresel denklem oluşuyor. Bu denklemde Türkiye ağırlık kazanmak istiyor. Ancak küresel aktörler, Türkiye'nin yeni rolünden ve taleplerinden rahatsız. Onun için Türkiye'ye ayar vermek istiyorlar. 2014 yılında yapılacak mahalli seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri kritik gözüküyor."
 
"ERDOĞAN'SIZ BİR TÜRKİYE İSTENİYOR"
"Erdoğan'sız bir Türkiye hayal edenler, hem yerel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin kaybetmesini hedefliyor. Bu amaçla bir süredir, iç içe girmiş birbiriyle ilintili oyunlar sahneleniyor."
 
"Sayın Erdoğan'ı, cumhurbaşkanlığı adaylığı fikrinden vazgeçirmeye ve başbakanlık koltuğundan edinceye kadar bu kaosu sürdürmeye çalışacaklarını düşünüyorum."
 
"BUNLAR DİZ ÇÖKTÜRME HAMLELERİ"
"Gezi olayları, dershane bağlamında çıkartılan 'diz çöktürme' girişimleri, bu son operasyon, Başbakan'a ve AK Parti'ye yönelik stratejik hamlelerdir."
 
"Meselenin, AK Parti ve cemaat kavgasına indirgenmesi sorunun büyüklüğünü görmemizi engeller. Cemaatin gerçek anlamda AK Parti ile hiçbir problemi olmadığını düşünüyorum. Ancak, uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantılı bazı odaklar cemaat ve hükümete siyasi rota çizmeye çalışıyorlar."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler