Samsunda büyük yangın

Samsun'da büyük yangın

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese köyünde çıkan yangında 24 ev tamamen yandı.

Samsun'a bağlı Vezirköprü ilçesinin Kızılkese köyünde çıkan yangında 24 ev tamamen yandı.

Dün akşam saat 19.00'da Ahmet Reçber'e ait tek katlı ahşap evde çıkan yangın, kısa sürede evin tamamını sardı. Yangına müdahale etmek isteyen ev halkının çabalarının yetersiz kalması üzerine yangın, etraftaki evlere ve ahırlara sıçradı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine, Vezirköprü ve Havza ile Sinop'un Durağan ve Boyabat ilçelerinin itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir arazöz ve bir iş makinesi takviye olarak gönderildi. Ekiplerin 5 saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı.

Yangında, bazıları kullanılmayan 24 ev ile evlerin yanlarındaki ahırların tamamen yandığı, ahırlarda bulunan ve henüz sayıları belirlenemeyen büyük ve küçükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi.

Evi yanan vatandaşlardan bir kısmı köy camisine sığındı. Bazıları ise köydeki diğer evlerde misafir edildi. Yangın bölgesinde 112 Acil Servis ekipleri hazır tutulurken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bölgeye çadır ve battaniye sevkiyatı gerçekleştirdi. Yangın dolayısıyla köye elektrik de verilemiyor.

Ekiplerin çalışmalarını yerinde takip eden Vali Hüseyin Aksoy, bir araya geldiği köylüleri sakinleştirmeye çalıştı.

Aksoy, ''Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek hasar tespiti sonrasında vatandaşlara gerekli destek sağlanacak. Vatandaşın zararının karşılanması noktasında elimizden geleni yapacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler