Sanatçılarımızın tepkisini anlıyorum

"Sanatçılarımızın tepkisini anlıyorum"

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar son gelişmeleri Sözcü18'e değerlendirdi.

27-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul - Feshane'de yapılacak olan "Çankırı Tanıtım Günleri" programı öncesinde başlayan tartışmada sanatçı Turgay Başyayla'nın hedef tahtasına koyduğu isimlerden biri olan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, gelişmeleri Sözcü18 Haber Merkezine değerlendirdi.

Başkan Harmandar Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye yaptığı açıklamada "Alınan son karara sanatçı arkadaşlarımızın gösterdiği tepkiyi anlıyorum. Ancak Valimiz Vahdettin Özcan beyin kararını da sonuna kadar destekliyorum" dedi.

Vakıf Başkanı Eşref Harmandar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Feshane etkinliklerinde Federasyon ve Vakıf olarak maliyetini üstlendiğimiz Çankırılı sanatçıların konserleri ile ilgili sayın Valimiz Özcan'ın 'Ülkenin içinde bulunduğu böylesi bir ortamda şarkılı-türkülü bir programı uygun bulmuyorum' düşüncesine hiç düşünmeden katıldığımı belirttim. Dünkü canlı yayın öncesi Federasyon Başkanımıza ve bana durumu aktardı. Bizler de kararı olumlu bulduk. Günler öncesinde kafamda oluşmuş düşüncelere uygun bir öneriydi. Burada empati yapıp şehit ailelerinin yerine kendimizi koyalım. Hergün şehit cenazeleri gelirken, Çankırılı'nın İstanbul'un göbeğinde Feshane'de şarkılı - türkülü eğlence yapması hiç de hoş olmayacaktı. Terör dediğiniz olay can alıyor. Şehit yakınları başta olmak üzere anne-babaları, kardeşleri hangi haldeler? Biz bu konserleri gerçekleştirdiğimizde ülkenin öbür ucunda 'Çankırılı çalıp oynuyor' değerlendirmesini kişisel olarak kabul etmem mümkün değil. Bununla birlikte duyarlı her bir Çankırılı'nın da bu durumu kabul edeceğini düşünemiyorum. Bizim insanımız bu kadar ruhsuz değildir."

TURGAY BAŞYAYLA 10 BİN LİRAYA ANLAŞMIŞ
Feshane etkinliklerinde sahne alacak olan sanatçı Turgay Başyayla'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ve Sözcü18 sayfalarında yer alan açıklamalarına da değinen Vakıf Başkanı Eşref Harmandar "Sanatçı kardeşimizin tepkisini anlayışla karşılıyorum. Bazı kişisel hesaplar içerisinde olabilir. Ancak Turgay benim kardeşimdir. İlerleyen günlerde yan yana gelerek bu durumu değerlendiririz" dedi.

Edinilen bilgilere göre sanatçı Turgay Başyayla'nın Feshane etkinlikleri çerçevesinde vereceği konserin maliyeti olarak 10  bin 700 tl teklif verdiği, sonrasında fiyatını 10 bin liraya indirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler