Sanı Deresi ikinci kez revizyonda

Sanı Deresi ikinci kez revizyonda

Şabanözü'nde sürdürülen çalışmaların 2. etabı tamamlandığında manzara daha da güzelleşecek.

Şabanözü ilçesinin çevresel görünümünü ciddi şekilde değiştiren ve şehir havası yaratan 2007 yılında tamamlanarak hizmete sunulan Sanı Deresi Islahı projesinin 1. etabı Melih Gökçek caddesinde son bulmuştu. 

Şabanözü Belediyesinin girişimleri sonucu, projenin devamı olarak dere ıslahı yapılabilmesi için Bayramyeri mevkiinde Ev ve Tarımsal Arazilerinin Sanı Deresi Taşkın ve Hububat Zararlılarından Korunması adı altında Çankırı DSİ. 52. Şube Müdürlüğünce ihalesi yapılan 840 m. uzunluğunda çift taraflı olarak dere ıslahını çevre yoluna bağlayacak olan proje çalışmaları başladı.
 
İstinat duvarları (taş duvar) DSİ tarafından tamamlandıktan sonra projenin devamı Şabanözü Belediyesince tamamlandığında Sanı Deresi 2.415 metre uzunluğunda çift taraflı olarak yaklaşık 5 km yürüyüş, bisiklet ve araç yolu ile ilçemiz güneyindeki Ankara ve Çankırı girişlerinde çevre yoluna bağlanacak. 
 
Ulaşım kolaylığı sağlamanın yanı sıra bölgede yeni yapılaşmalara imkan sağlayacak ve Şabanözü'nüdaha güzel bir görüntüye kavuşturacak olan proje 2012 yılı içerisinde tamamlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler