Şanlıurfa'da polise silahlı saldırı Bir polis şehit oldu

Şanlıurfa'da polise silahlı saldırı Bir polis şehit oldu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, bir fabrikayı ziyaret eden Siverek Kaymakamı Vural Karagül'ün çıkışı sırasında PKK'lı teröristler tarafından açılan çapraz ateşte, olay yerinden geçen trafik polis aracı kurşunlara hedef oldu.

Olay, akşam saatlerinde Ayvanat Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi yakınlarında meydana geldi. Sanayi Sitesi yakınında bulunan bir hazır beton firmasını ziyarete giden Siverek Kaymakamı Vural Karagül'ün çıkış hazırlığı sırasında, teröristler tarafından otomatik silahlarla çapraz ateşi açıldı. Bu sırada şantiyenin önünde yoldan geçmekte olan polis trafik aracı, terörist kurşunlara hedef oldu. Silah sesleri üzerine Kaymakam Karagül hemen hazır beton tesisinin içine geçti.

1 POLİS ŞEHİT OLDU
Kaymakam Karagül'ün yara almadığı saldırıda ekip aracında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Saldırının ardından teröristler kaçarken, yaralanan polisler ise ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen polis memurlarından S.T. şehit olurken, yaralı polis memuru Sinan Şengül ise acil serviste yapılan müdahale sonrası Şanlıurfa'ya sevk edildi. 

OPERASYON BAŞLATILDI
Saldırı sonrası bölgeye sevk edilen çok sayıda polis zırhlı araçları eşliğinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıda asıl hedef olduğu belirtilen Kaymakam Karagül ise olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra hastaneye giderek polisler hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler