Şanlıurfa'daki 'çocuk istismarı' 2 yıl boyunca sürmüş

Şanlıurfa'da 10 yaşındaki erkek çocuğunun Suriyeli bir kişi tarafından cinsel istismar edildiğinin duyulması halkı sokağa döktü. Cinsel istismarın 2 yıl boyunca sürdüğü ifade edildi.

ŞANLIURFA’nın Bozova ilçesine bağlı Kırmızıpınar Mahallesinde 15 Ağustos akşamı meydana gelen olayda, iddiaya göre ilçede bir fırında çalışan F.K. isimli erkek, 10 yaşındaki çocuğu istismar etti. İstismara duyan çevredekiler, polis çağırarak F.K.'yi polise teslim etti. Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen F.K., tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Olayı takip eden CHP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Elçi, olayı duyuran İYİ Partili Ali Arusoğlu ve Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Abdullah Öncel, Cumhuriyet’e konuştu. Mağdurun 2 yıldır cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

"RAPORLA SOMUTLANMIŞ BİR CİNSEL İSTİSMAR"

Av. Abdullah Öncel, "raporla somutlanmış bir cinsel istismar var" dedi ve tutanakta yer alan mağdurun ifadelerini şöyle açıkladı:

"Raporla somutlanmış bir cinsel istismar vak'asıyla karşı karşıyayız. 10 yaşındaki M.Y isimli çocuk fırında çalışır. 19 yaşındaki şahıs tarafından yaklaşık 2 yıl boyunca istismar edilir. Dönem dönem şüphelinin evinde, camide, işyerinde defalarca istismara uğradığını söylemiş. Çocuk bunu aileye ifade etmekte çekingenlik gösteriyor. Daha sonra makatında sızı var dedikten sonra annesi babasını çağırıyor. Babası çocuğu doktora götürüyor ve raporda çocuğun uzun süredir cinsel istismara maruz kaldığı sabitleniyor. Bunun ardından şüpheli şahıs gözaltına alınıyor."

"PROTESTO 3 SAATİ GEÇTİ"

Olay yerinde bulunan CHP’li Mehmet Salih Elçi, yaşananları anlatarak "Bozova halkı olarak başta mağdurun babası ve yakınları olmak üzere ve Bozova gençleri olarak ilçeden Suriyeliler'in ve mültecilerin çıkarılması amacıyla protesto girişiminde bulundular. Yüzlerce insan vardı. Dükkanların yağmalanmasında küçük girişimlerde bulunuldu. Bizler o sırada gelişmenin yaşandığı ilçedeydik, 3 saati aşan bir protesto süreci yaşandı. Önce 30-40 kişilik bir grup halinde başladı. Sonrasında buna destek veren halk katılım sağlayarak daha büyük bir grup haline geldi. İlçe meydanından Suriyeliler'in yoğun olduğu bölgelere yürüyüşler yapıldı. Sonrasında belediye binası önünde ‘Başkan buraya’ sloganları atılarak belediye başkanının gelip talepleri dinlemesi için çağrı yapıldı. Mağdurun babası çok öfkeli ve protestocuların başında yürüdü” ifadelerini kullandı.

“BURADA BİR AYAKLANMA BAŞLADI”

Güvenlik güçleri ile yurttaş arasındaki gergin anları anlatan İYİ Partili Ali Arusoğlu, "Burada bir ayaklanma başladı. Bu ayaklanmanın karşısında polislerin Bozovalılar'a sert bir müdahalesi başladı. Bu müdahaleye de Bozovalılar taş atarak polislere karşılık verdiler. Kaymakam ve Vali'nin devreye girmesiyle olaylar yatıştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler