Saracoğlunda Hagi şov: 0-0

Saracoğlu'nda Hagi şov: 0-0

Spor Toto Süper Lig'in

9. haftasında dev derbide Fenerbahçe Kadıköy'de konuk ettiği ezeli rakibi Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

Ezeli rakiplerin arasında ligde Kadıköy'de yapılan maçlardan ilk kez biri golsüz bitti. İki takım arasında Kadıköy'de geride kalan 46 maçtan 45'inde 0-0'lık sonuca rastlanmadı, sadece 3 Şubat 2008'deki Türkiye Kupası maçı golsüz sonuçlandı.

Ebedi dostluk ezeli rekabet... Türk futbolunun iki devi Kadıköy'de bir kez daha karşı karşıya geldi. 'Bu maça kalp dayanmaz' denilen derbide ezeli rakipler sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

KANARYA PRES YAPTI ANCAK...
Kendi sahasında stadı dolduran seyircisinin desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda rakip sahada pres yapmasına karşın gol pozisyonu üretemedi. Maçın henüz 4. dakikasında kalesinde büyük bir gol tehlikesi yaşayan sarı-lacivertliler, 15. dakikadan sonra daha etkili oynamasına karşın, Galatasaray savunmasını aşamadı. 

PİNO ÇOK YAKLAŞTI
Hafta içinde yaşadığı teknik direktör değişikliğinin ardından derbi maça Gheorghe Hagi yönetiminde çıkan Galatasaray, ilk yarıda rakibine önemli gol pozisyonu vermezken, 4. dakikada Pino ile gole çok yaklaşmasına karşın, Gökhan Gönül'ün topu çizgiden çıkarmasıyla öne geçmeyi başaramadı. İleride Pino'nun etkili oyunuyla Fenerbahçe kalesinde pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar, bulduğu gol pozisyonlarında kaleci Volkan'ı geçemedi ve deplasmanda ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

İKİNCİ YARIDA FENER FARKI
Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda arka arkaya Galatasaray kalesinde önemli gol pozisyonları buldu. 47. dakikada Alex, 51. dakikada da Niang ile gole çok yaklaşan sarı-lacivertliler, bu pozisyonlarda ezeli rakibi karşısında aradığı galibiyet golüne ulaşamadı. Maçın son bölümünde galibiyet golü bulmak için Galatasaray kalesine yüklenen Fenerbahçe, sarı-kırmızılı savunmaya aşamadı. Sarı lacivertliler, uzatma dakikalarında kalesinde arka arkaya gördüğü 3 pozisyonda kaleci Volkan gole izin vermedi ve derbi 0-0 berabere sona erdi.

GALATASARAY İYİ KAPANDI
Karşılaşmanın ikinci yarısının başında kalesinde arka arkaya pozisyonlar gören Galatasaray'da teknik direktör Hagi, oyuna müdahale ederek 56. dakidada Misimovic'in yerine Barış'ı aldı. Fenerbahçe ataklarında rakibine gol izni vermeyen Galatasaray, son dakikalarda bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Sarı-kırmızılılar, Kadıköy deplasmanından 1 puanla döndü.

11 SEZON SONRA
Spor Toto Süper Lig'de oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında deplasmanda 0-0 berabere kalarak moral buldu. Fenerbahçe karşısında Kadıköy'deki son lig galibiyetini 1999 yılında alan Galatasaray, 11 sezon sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan puan çıkarmayı başardı.

Teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki ilk maçında sergilediği futbolla göz dolduran Galatasaray, Fenerbahçe karşısında savunma ağırlıklı bir futbol oynayarak, bu zorlu deplasmandan beraberlikle ayrıldı.  

GALATASARAY EN KÖTÜ 9. HAFTAYI TEKRARLADI
Galatasaray takımı, Fenerbahçe beraberliğiyle Spor Toto Süper Lig'de 9. haftayı 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle geçerken, tarihinin en kötü 9. hafta performansını da tekrarladı. Sarı-kırmızılı takım, 1980-81 sezonunda da 9. haftayı 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle geçmişti.

MAÇTAN SONRA CENTİLMENLİK
Maçtan sonra Şeref tribününde maçı birlikte izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat arasında centilmence görüntüler yaşandı. İki başkan, maçtan sonra birbirlerini öperek Şeref Tribünü'nden ayrıldılar.

DİA KASIĞINDAN SAKATLANDI
Karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Dia yerini Kazım'a bıraktı. Bir pozisyondan sonra kasığını tutarak, teknik heyete oyundan çıkmak istediğini bildiren Dia'nın yerine, 74. dakikadan itibaren Kazım görev yaptı.

2. DERBİ DE BERABERE
Kadıköy'de 5. haftada Beşiktaş derbisinden 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde de sahasında puan yitirerek 0-0'lık eşitliği bozamadı. Beşiktaş derbisinde aldığı 1-1'lik beraberliğin ardından 6. haftada Kasımpaşa'yı 6-2, 7. haftada Gençlerbirliği'ni 3-0 ve 8. haftada Konyaspor'u 4-1'lik skorlarla yenerek üç hafta üst üste kazanan Fenerbahçe, Galatasaray maçıyla üç maçlık galibiyet serisini de noktaladı.

FENERBAHÇE: 0 - GALATASARAY: 0

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Muhittin Gürses

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Dia (Dk. 74 Kazım), Emre, Mehmet Topuz, Stoch, Alex (Dk. 70 Semih), Niang

GALATASARAY: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Hakan, Elano (Dk. 78 Emre), Ayhan, Mustafa, Cana (Dk. 66 Serkan), Misimovic (Dk. 56 Barış), Pino

SARI KARTLAR: Dk. 24 Neill, Dk. 42 Ayhan, Dk. 83 Pino (Galatasaray), Dk. 35 Emre, Dk. 68 Lugano (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler