Sarıgül doğru mu söylüyor!

Sarıgül doğru mu söylüyor!

Sarıgül Türkiye Değişim Hareketini partiye

dönüştürmekten vazgeçti.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP’deki değişime bir fırsat tanımak istediklerini ve Türkiye Değişim Partisi’ni kurmayacaklarını açıkladı...

İşte Sarıgül'ün açıklamaları...
"Türkiye şuan çok farklı bir noktada. İktidar vaat ettiklerini yerine getiremedi ve yoruldu. Bu artık böyle gitmez. Türkiye'de değişim artık kaçınılmaz. Tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Ülkemizin önünü açmak için yeni bir adım atmak zorundayız. Değişim rüzgarına fırsat vermek zorundayız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki CHP'nin bir umut estirdiğini görüyoruz...

Biz yurttaşlarımızın sesini dinliyoruz. Bu koşullarda halkımızın vicdanına TDH'deki gönüllülerin büyük kesiminin sesine kulak veriyoruz ve TDH'deki kardeşlerimizle beraber, partimizi kurmayı doğru bulmuyoruz.

Ben ve arkadaşlarım çok zor bir karar aldık. Bu karar bireysel değil, toplumsal bir karardır. Yurttaşlarımızın bu tarihi kararı Türkiye için aldığımızı anlayacaklarına inanıyorum. Koltuklarımızı değil Türkiye'yi düşünerek bu kararı aldık."

SARIGÜL DOĞRU MU SÖYLÜYOR?
İşte bu sorunun yanıtını, Sarıgül'ün açıklaması sonrası Sözcü18.com haber merkezi olarak yaptığımız çeşitli görüşmeler sonrası masaya yatıralım istedik.

Bazı il başkanları ile yaptığımız görüşmelerde, Sarıgül'ün "Ben ve arkadaşlarım çok zor bir karar aldık. Bu karar bireysel değil, toplumsal bir karardır. Yurttaşlarımızın bu tarihi kararı Türkiye için aldığımızı anlayacaklarına inanıyorum. Koltuklarımızı değil Türkiye'yi düşünerek bu kararı aldık." şeklindeki açıklamasında çok fazla tutarlılık olmadığını gördük.

Neden mi? Daha Cumartesi akşamına kadar birlikte olduğu bazı il başkanlarına, bu hafta sonu yapılacak olan organizasyonun ayrıntıları konuşuldu. Bunun ötesinde, bugüne kadar Sarıgül'ün yaptığı açıklamaların kaynağında "il başkanları ile istişare" vardı. Ancak, bugün yapılan açıklamanın arkasında, sadece ve sadece dün gecenin ilerleyen saatlerinde Genel Sekreterin acilen İstanbul'a çağırılmasının dışında herhangi bir istişare mevcut değil!

İl teşkilatlarında, 26 Haziran Cumartesi gününü işaret eden Sarıgül'ün, böylesi bir organizasyona saatler kala, bugün medya karşısına çıkarak "Ben CHP'yi destekleme kararı aldım" demesi oldukça tuhaf bir durum.

Önümüzdeki saatlerde yurdun çeşitli yerlerindeki il başkanlarının ya tek tek, ya da gruplar halinde yapacakları açıklamalar, Sarıgül'ün bugün basına yaptığı "Ben ve arkadaşlarım çok zor bir karar aldık. Bu karar bireysel değil, toplumsal bir karardır." açıklamasının ne derece doğru ve önceden "alınmış bir karar" olduğu ortaya çıkacak!

ERGENEKON'UN "SARIGÜL DOSYASI" MI VAR?
Haber merkezimizin yaptığı görüşmelerde ortaya çıkan şu soru bir hayli vahim: Deniz Baykal'ı götürenler, Mustafa Sarıgül ile ilgili bir dosyayı CHP'ye ya da Sarıgül'e mi gönderdiler?

Mustafa Sarıgül'ün bugünkü "CHP'ye destek için TDH'yı kurmuyoruz" açıklamasının arkasında şimdi böylesi bir soru var... Bu sorunun önümüzdeki günlerde daha da gelişerek büyüyeceğini görmek herhalde medyumluk olmasa gerek.

İzleyelim ve görelim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler