Sarıgül ilk kez tarih verdi!

Sarıgül ilk kez tarih verdi!

Sarıgül "Kasım ayında İstanbullular hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, ötekisi olmayan bir anlayışla inşallah müjdeli haberi alacaklar" dedi.

Cumhuriyetin 90. yılında Şişli Belediyesi, binlerce vatandaşın katılımıyla teknelerle 'Boğaz'da Fener Alayı' etkinliği düzenledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını vatandaşlarla birlikte çıktıkları 30 tekne ile boğazda coşkulu bir şekilde kutladılar.
 
Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Arnavutköy İskelesi'nde akşam saatlerinde başladı. Vatandaşlara teknelerde Türk bayrakları dağıtıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bindiği teknede yoğun ilgiyle karşılaştı. Sarıgül, "Çare Sarıgül", "Her yer Şişli, Her Yer Sarıgül" sloganlarıyla karşılandı. Teknede üst üste çalan seçim şarkılarına eşlik eden Sarıgül, vatandaşlarla birlikte vatandaşlarla birlikte bayrak salladı. 
 
Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, vatandaşların coşkusuna ortak olarak, Cumhuriyet'in yeni yaşını kutladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Sarıgül, "90 yıl önce bu kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha mimnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. 50 İslam ülkesi var. 50 İslam ülkesi içinde inançlara saygılı laikle yönetilen tek ülke Türkiye Cumhuriyeti. Bu karar alınmamış olsaydı Türkiye cumhuriyeti varolurdu ama Afganistan, Pakistan gibi olurdu. O nedenle Cumhuriyet en büyük bayramımızdır. Cumhuriyet hepimizindir. Cumhuriyetimizi geliştireceğiz, güçlendiriceğiz. İnançlara saygılı 'Cumhuriyet' kararını veren o meclisi kutluyorum" diye konuştu. Cumhuriyet Bayramının boğazda tekne turuyla kutlanmasını değerlendiren Sarıgül, "Denizden İstanbul'a baktığın zaman çok daha güzel, biz İstanbulluların denizden İstanbul'a bakmasını arzu ettik" diye konuştu. 
 
CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı için adı geçen Sarıgül, bir gazetecinin 10 Kasım'da vatandaşlarla Ankara'ya gideceksiniz. Bunu bir mesaj olarak algılayabilir miyiz?" şeklindeki soruya "Kasım önemli bir ay, güzel bir ay. Kasım ayı İstanbul için de güzel bir ay olacak. Kasım ayı içerisinde bütün İstanbullular inşallah bekledikleri güzel bir müjdeli haberi alacaklar. Kasım ayında İstanbullular hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, ötekisi olmayan bir anlayışla inşallah müjdeli haberi alacaklar" şeklinde yanıt verdi. 
 
"PAZAR GÜNÜ HERKES ANKARA'DAN ÇIKACAK
GÜZEL BİR HABERİ BEKLEYECEK" 
Sarıgül, teknede bulunan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada ise uzun yıllardan beri sürdürülen mücadelenin nihai sonuçlarına doğru geldiklerini belirterek, herkesi kucaklayacak şekilde çok güzel ve muhteşem bir şekilde çalışacaklarını dile getirdi. Ak Parti'ye oy veren vatandaşların bunalmış bir vaziyette olduğunu kaydeden Sarıgül, İstanbul ve Türkiye'de taşların yeniden dizileceğini ifade etti. Sarıgül, "Ayın 9'u (Kasım) çok önemli bir gün. 9 Kasım'da inşalllah Ankara'da olacağız. Bu Perşembe günü hepinizi Esentepe'de bekliyorum. Çok değerli ve eski bir misafirimizi, bir çınar ağacını perşembe günü saat 12.00'da karşılayacağız. Türkiye Değişim Hareketi'ne yakışan bir karşılama olacak. O karşılamayı ben 1974 yılında kendisiyle birlikte yapmıştım. 1977 yılında ve 1987 yılında milletvekili olarak yapmıştım. Daha sonra pazar günü saat 11.00'da herke televizyonları başında Ankara'dan çıkacak olan çok güzel bir haberi bekleyecek. O haberle ilgili olarak da biz önümüzdeki günlerde karar verip tekrar Ata'mızı ziyarete Anıtkabir'e hep beraber gideceğiz" diye konuştu. 
 
Öte yandan Boğaz turuna katılarak cumhuriyet coşkusunu yaşayan vatandaşlar da Başkan Sarıgül'ü organizasyondan dolayı kutladı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren boğaz turu havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler