Sarısülük davasında tutuklama kararı

Sarısülük davasında tutuklama kararı

Ethem Sarısülük davasında, sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verildi.

Ankara Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ethem Sarısülük davasının 6. duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti sanık Ahmet Şahbaz'ın tutuklu yargılanmasına karar verdi. Aile ve avukatlar kararı sevinçle karşıladı. Davanın ardından adliyeden çıkan aile, dışarıda bekleyen gruplar tarafından alkışlarla karşılandı. Anne Sayfı Sarısülük, “Şimdi toprakta değil dünyada, içimizde. Benim oğlum burada yanımda. Katil tutuklandı. Dünyalar benim oldu.” diye konuştu.

Zanlının tutuklanması gerektiğini delillerle ortaya koyduklarını belirten Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, bugün tutuklanmasını önemli bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Tutuklanmanın yeterli olmadığı kaydeden Yılmaz, zanlının en ağır cezayı alması gerektiğini savundu.

Yılmaz, “Ahmet Şahbaz'ın alacağı en düşük ceza 16 yıl 8 aydır. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Katil Ahmet Şahbaz ‘kasten adam öldürmekten’ tutuklanmalıydı. Duruşma salonu çıkışında jandarmanın meslektaşlarımıza, avukatlarımıza yönelik saldırgan bir tutumu gelişmiştir.” şeklinde konuştu. Birçok meslektaşının darp edildiğini ifade eden Yılmaz, Ahmet Şahbaz'ın ‘kasten adam öldürmekten’ yargılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Yapılan açıklamaların ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler