Sarıyer TEM’de kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Sarıyer TEM’de kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Sarıyer'de, TEM kenarında şehir dışından gelen akrabalarını karşılamaya giden karı kocaya, yoldan geçen bir otomobil çarptı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışındaki TEM Otoyolu’nda yolcu bekleyen ailenin arasına dalan kamyon, 1 kişinin ölümüne, hamile bir kadının da yaralanarak düşük yapmasına neden oldu.
 
Kaza, bu sabaha karşı saat 04.30 sıralarında FSM Köprüsü çıkışı TEM Otoyolu Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Sivas’ta yaşayan Adem Kaya ile kalp hastası eşi Serpil Kaya’yı tedavi için İstanbul’a gitmek için yola çıktı. İddiaya göre Adem Kaya, kendi kullandığı 34 CMB 30 plakalı Ford marka aracıyla eşi ile beraber İstanbul’a ulaştı.
 
Bu sırada damadı Hakan Dede ile kızı Sevilay Dede’nin 41 UF 438 plakalı hususi otomobille aileyi karşılamak için köprü çıkışında TEM Otoyolu kıyısında buluştular. Buluştuktan kısa süre sonra araçlarına binmek için yönelen ailenin arasına Zakir Şimşek’in kullandığı 34 ZM 2538 kamyon çarptı. Asya yakasından Avrupa Yakası’na geçen Şimşek idaresindeki kamyonun, aracına yönelen Hakan Dede’ye ve aracına çarptı. Ardından Adem Kaya’nın otomobilini altına alıp, bariyerlere sıkıştırdıktan sonra durdu.
 
Hakan Dede, olay yerinde hayatını kaybederken, 4 aylık eşi Sevilay Dede ile kayınvalidesi Serpil Kaya hastaneye kaldırıldı. Kaza sırasında şoka giren Sevilay Dede’nin çocuğunu düşürdüğü ileri sürülürken, Serpil Kaya’nın hayatı tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Kaza hayatını kaybeden baba adayı Hakan Dede’nin cesedi ise olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından kapsamlı otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan kazaya nedeniyle otoyol trafiği bir süre tek şeritten sağlanırken, cesedin ve kaza yapan araçların yoldan kaldırılması ile trafik yeniden normale döndü. 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan kamyon sürücüsü Zakir Şimşek ise polis tarafından gözaltına alındı. Kaza ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler