Şarjı hiç bitmeyecek saat Apple'ı zorlayacak

Şarjı hiç bitmeyecek saat Apple'ı zorlayacak

Ünlü saat markası Swatch, akıllı saat pazarına da girmeye hazırlanıyor. Şarjı hiç bitmeyecek bir akıllı saat ile piyasaya girmeye hazırlanan dev saat firmasının bu kararı Apple'ı zorlayacak gibi.

Akıllı saat pazarında, Android ve Windows işletim sistemine uyumlu ve şarjı hiç bitmeyecek bir ürün piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. İsviçre merkezli saat üreticisi Swatch'ın yeni ürünü Apple'ı zorlayacak.

Swatch CEO'su Nick Hayek firmanın akıllı saati 3 ay içinde satmaya başlayacağını duyurdu. Bloomberg'in haberine göre akıllı saat Windows ve Android işletim sistemlerine uyumlu olacak ve asla şarj edilmesine gerek olmayacak.

Hayek bunun için nassıl bir teknoloji kullanılacağını açıklamasa da Swatch'ın şarj edilmeye gerek olmayan akıllı saati şimdiden merak konusu oldu. Swatch CEO'su daha önce akıllı saatlerin sektör için bir devrim olmadığını söyleyerek bu yeni ürüne mesafeli yaklaşmıştı. Şimdi Apple ile aşağı yukarı aynı zamanlarda bir akıllı saati piyasaya süreceklerini açıklaması fikirlerinin değiştiğini gösteriyor.

Eğer Swatch'ın akıllı saati Hayek'in belirttiği gibi şarj edilmeye ihtiyaç duymuyorsa bu rakiplerine karşı önemli bir avantaj elde edeceği anlamına geliyor. Nisan ayında tüketicinin beğenisine sunulacak Apple akıllı saatin ortalama 19 saat pil ömrü olduğu belirtiliyor. Yani Apple saat kullananlar, saatlerini her gün şarj etmek zorunda kalacak.

 
İsviçreli saat üreticisinin rakiplerine karşı bir diğer avantajı ise saat üretimindeki tecrübesi. Firmanın bünyesindeki Tissot markasının 1999 yılından beri dokunmatik ekranlı modelleri bulunuyor. Yani saat sektörünün bu 'eski' markasının akıllı saat konusunda Samsung ve Apple gibi teknoloji devlerini zorlaması sürpriz olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler