Savcılık sorgusunda şok iddia!

Savcılık sorgusunda şok iddia!

O patron için...

Savcılık sorgusunda şok iddia! Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği madenin genel müdürü Ramazan Doğru savcıya ifade verdikten sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın ise denetimli serbestlik yasasından yararlanması isteğiyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından nöbetçi mahkemeye gönderilmesinden sonra ilginç bir gelişme oldu. Şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru daha sonra getirildiği Cumhuriyet Savcısı’na ifade verirken bir belgeyle ilgili ’mza benim değil’ dedi. Bunun üzerine Can Gürkan için yeniden ifadasinin alınması için ek gözaltı süresi talep edildi. Sonrasında ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

GÜRKAN İLE DOĞRU'NUN 'YETKİ' TARTIŞMASI 
301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan avukatıyla birlikte Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Bu ifadede Can Gürkan'ın şirketin yönetim kurul başkanı olduğunu ancak kendisinin şirketin yapılan işleriyle ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını ileri sürerek tüm yetkinin Genel Müdür Ramazan Doğru'da olduğunu söylediği belirtildi.

Gürkan, Ticaret Sicil Dosyası içindeki yetki belgesini de delil olarak Savcılığa sundu. Bunun üzerine Savcı, Can Gürkan'ı 'denetimli serbestlik yasası'ndan yararlanması isteğiyle mahkemeye sevketti. Ardından da şirketin bugüne kadar soruşturmada ismi bulunmayan Genel Müdürü Ramazan Doğru hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan Ramazan Doğru da akşam saat 18.00 sıralarında Soma Adliyesi'ne getirildi. Doğru, savcılık sorgusu sırasında patronu Can Gürkan'ın kendisiyle ilgili yetki belgesi ifadesini öğrenince tepki gösterdi. Ardından da bu belgedeki kendisine ait olduğu ileri sürülen imzanın sahte olduğunu, şirketin yönetim kurulu toplantılarına katıldığını ancak kendisine böyle bir yetkinin verildiğinden haberdar olmadığını ileri sürdü. Bu ifadenin ardından Ramazan Doğru tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevkedildi.

ŞİRKET AVUKATINI REDDETTİ İDDİASI
Bu arada Ramazan Doğru'nun şirketin kendisine gönderdiği avukatı da reddettiği ve başka bir avukat tarafından savunulduğu da kaydedildi. Bu kez de nöbetçi mahkeme kapısında denetimli serbestlik kararı bekleyen Can Gürkan için savcı yeni bir karar verdi ve ek gözaltı kararıyla ikinci kez sorguya aldı. Gürkan Cumhuruyit Savcısı'na yeniden ifade vermeye başladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler