Say: AKPden korkmuyorum

Say: AKP'den korkmuyorum

Fazıl Say, CNN Türk'te Enver Aysever'in Aykırı Sorular programına konuk oldu.

Fazıl Say, CNN Türk'te Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk oldu ve AK Parti iktidarına yüklendi. 

"Konumuz sadece Madımak değil niye Aleviler üvey evlat olarak görülüyor. Özellikle günümüz hükümet tarafından gerçekten insan muamelesi görmüyor. Bütün bunlar soru işareti. Şimdi bunların içerisinde insan olmayı hatırlamak lazım. Hukuku hatırlatmak lazım. İnsan olmayı hatırlamayınca hukuku hatırlatmak zorunda kalıyorsun kötü bir mertebe.
 
AKP YÜZDE 50'LİLİK KESİM KORKUTMAK İSTİYOR
 
Soner Yalçın çok yakın dostumdur ve gerçekten bir suçu olduğuna inanmıyorum. Sadece muhalif bir gazeteci olarak iki yıldır tutuklu hapiste olduğuna inanıyorum. Gerçek bir suçu olduğuna inanmıyorum Soner’in. İki yıldır tutuklu yargılanıyor hapiste bu bir haksızlıktır. Bir insanın hayatını bu kadar uzun dönemini tüketmek bu bir haksızlıktır. Bunu dünyaya bağırmak lazım. Burada bir haksızlık vbar. Suçun ne olduğunu bile açıklamıyorlar. Deseler ki kardeşim Soner Yalçın burada bu suçu işlemiş ispatı burada. Ya kardeşim Soner benim dostumdur bunu nasıl yapar böyle bir yanlışı der kabul edersin. Ama böyle bir şey de yok. Gerçekten inandırıcı değil hiçbir şey sadece yazdığı bir makale üzerine muhalif olması yüzünden. Türkiye’nin yüzde 50’si AKP’ye oy vermedi. Diğer yüzde 50’sini korkutmak gibi anlaşılıyor bütün bunlar.
 
AKP'DEN KORKMUYORUM
 
AKP’den korkmuyorum. Korkmak gibi değil büyük bir problem olarak görüyorum bu baskıyı. Bir insanın Allaha inanıp inanmamasını bile hükümet mi tayin edecek. Benim şuan içinde bulunduğum davaya baksana bütün dünya gülüyor Türkiye’ye. Ve hükümet arkasındaydı bana suç duyurusunda bulunanların enteresan bir durum. Hükümet diyebilirdi ki orada bir tartışmayı retweet etmiş. Savcılıktan geçmesi davaya dönüşmesi davada ikinci celseye gelmesi hukukun beş kere çiğnenmesi anlamında. Ben ona saygı duyarım ama o bana duymuyor."
 
ARABESKİ SEVMEK VATAN HAİNLİĞİDİR
 
Fazıl Say, arabesk müziği hakkında da konuştu. Say, "Arabesk denilen iğrenç şeyi sevmemek vatanseverlik, sevmek ise vatan hainliğidir bana göre. Burada düşünceler farklılaşır. Kalitesiz bir şeyden bahsediyoruz. Kötü harmoni, kötü melodi ve bir yere varamamış bir müzikten bahsediyoruz" diye ekledi.
 
HAPİS YATARAK ALLAH'A İNANMAMI İSTİYORLAR
 
Say hakkında açılan davaya atıfta bulunarak, "Bir insanın Allah'a inanıp inanmayacağını hükümet mi tayin edecek?" dedi. Davanın çok trajik olduğunu söyleyen Fazı Say, tüm dünyanın Türkiye'ye güldüğünü belirtti. Hükümetin, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunanların arkasında olmasını enteresan olarak yorumlayan Say, davaya konu olan mesajı matrak bulduğu için Twitter adresinde paylaştığını söyledi.
 
Ünlü piyanist, mesaja gelen tepkileri de saygıyla karşıladığını ve sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını söyleyen Say, aynı saygının kendisine gösterilmediğini savundu. "1,5 yıl hapis yatarak benim Allah'a inanmamı istiyorlar" diyen Say, davada tüm dünyanın kendisini suçsuz gördüğünü belirtti. 
 
HALK DEDİĞİ 3-5 İT KOPUK
 
"Sen kerhanede mi doğdun diyen Şamil Tayyar var. Egemen Bağış saçmasapan açıklamalar yapıyor. Kültür Bakanı Fazıl Say'ı zaten halk cezalandırdı diyor. Bir sanatçısını korumayan herif umurunda değil. Halk dediği de 3-5 it kopuk belki de."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler