Sayın Rektöre 10 puanlık soru!

Sayın Rektör'e 10 puanlık soru!

Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş, 3 yılı değerlendirdiği basın toplantısında yaptığı açıklama ile kafaları karıştırdı...

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, geçen 3 yılı değerlendirdiği basın toplantısını Çankırı Büyük Otel'de gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda Rektör Savaş'a Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Çokyaman, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kütük ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Halis Çalıkoğlu eşlik ettiği görüldü.

2000 DEĞİL 17 ÖĞRENCİ KAYIT DONDURDU!

Rektör Savaş, geçen üç yıl içerisinde Karatekin Üniversitesi'nin büyük bir gelişim kaydettiğine işaret ederek "Üç yıl için fakülte sayımızı altıya çıkardık. Bu altı fakülte içinde sadece Mühendislik Fakültemizde öğrencimiz bulunmuyor. Fakültenin kadrosu tamam olmasına rağmen fiziki mekan yüzünden öğrenci alamadık. Fiziki mekan yetersizliğinden sadece Mühendislik Fakültemiz değil diğer fakültelerimizde etkileniyor. Yer olmadığı için yeni bölümler açıp öğrenci alamıyoruz” dedi. Rektör Savaş, üniversitelerinde kayıt donduran öğrenci sayısının da öylesine iddia edildiği gibi 2000 dolaylarında olmadığına işaret ederek aslında kayıt donduran öğrenci sayısının 17 olduğunu belirtti.

İLÇELERDE BÖLÜM AÇILMASII İŞLEMİ
ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN YAPILAN ANALİZLER
DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞİYOR!

Rektör Savaş'ın verdiği bilgiler arasında en ilginci ise isim vermeden değindiği Kızılırmak, Yapraklı ve Atkaracalar'da açılan üniversiteye bağlı yüksekokullar ile, Şabanözü, Kurşunlu ve Çerkeş'te açılamayan yüksekokullar değerlendirmesiydi! Bakın Rektör Savaş bu konuyu kendi penceresinden nasıl aktardı:

cankiri-rektor-basin-toplanti-resim-05.jpg

“Bu noktada şunu ifade etmek isterim ki yeni bölüm açmak ya da ilçelerimizde meslek yüksekokulu açarken keyfi davranmıyoruz. Yeni açılan bölümlerin, fizibilite çalışmaları sonrası ihtiyaç bulunan ve istihdamı kolay bölümler olmasına dikkat ediyoruz. İlçelerimizle ilgili de ilçenin potansiyelleri arkadaşlarımız tarafından yapılan analizler ile tespit edilerek bu doğrultuda gerçekleştiriliyor."

YENİ BÖLÜMLERİN AÇILMASI
YAPILAN ANALİZLER İLE OLUYOR(MUŞ)!

Birlikte öğrendiğimiz gibi, Çankırı'nın hangi ilçesinde Üniversiteye ait bölümün açılacağı bizatihi Rektör Savaş'ın "arkadaşlarının" ilçelerde yaptıkları "analizler" ile tespit ediliyormuş!

Sonuç malum; Çankırı'nın on ilçesinde yapılan analizler sonucu, başta Kızılırmak olmak üzere, Yapraklı, Ilgaz ve Atkaracalar'ın "analiz" sonuçları olumlu çıkmış ve bu ilçelerde yüksekokul açılması kararı verilmiş!

SAYIN REKTÖR'E 10 PUANLIK SORU:

- Sayın Rektör, Şabanözü, Kurşunlu ve Çerkeş ilçeleri hangi analizler sonucu sınıfta kalmışlardır?

Bu ilçelerin başta belediye başkanları olmak üzere, ilçe sakinleri cevabınızı dört gözle beklemekteler. Bilginize...

SON BİLGİ: TEKRAR ADAY OLACAK(MIŞ)

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş 3 senelik dönemi değerlendirdiği basın toplantısında önümüzdeki yıl yapılacak "rektörlük seçimi"ne aday olduğunu da açıkladı.

"Arkadaşlarımın seçmesi durumunda Çankırı ve üniversite için bundan sonra da da arkadaşlarımla birlikte çalışmaya devam edeceğim" diyen Rektör Savaş'ı mevcut üniversite kadrosunun seçmesinin yeterli olmayacağını da birileri kendisine hatırlatmalı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler