"Sayın Valim kuruyan çimlerle sizi üzdüysek kusurumuza bakmayın..."

"Sayın Valim kuruyan çimlerle sizi üzdüysek kusurumuza bakmayın..."

Vali Özcan'ın Çankırıspor antrenman sahası için dile getirdiği iddialara Başkan Sevda Karaali yanıt verdi...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın Feshane'de gerçekleştirilen 'Çankırı Tanıtım Günleri' etkinliklerinde yaptığı "Böyle rezalet olmaz. Kendi gözlerimle gördüm. Sahanın bir bölümünün çimlerini kurutmuşlar" açıklamasına Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'den açıklama geldi. 

Karaali yazılı açıklamasında "... 800.000 tllik bir işi 300 000 tl ye yapmaya kalktığınızda da her şeyin mükemmel olmasını beklemek abesle iştigaldir." dedi. Başkan Karaali'nin açıklaması şöyle:

"SAHA, KISITLI İMKAN VE KİŞİSEL GAYRETLERLE BU DURUMA GETİRİLDİ...

"Sn.Vali spora ve tesisleşmeye kıymet veren ve bu konuda Çankırı'da şimdiye kadar yapılmayanları yapan bir bürokrat olarak;

Çankırı İl Özel İdaresi'nin küçük ve fakir bütçesi olduğu gerçeğinin altını her fırsatta çizerek; Stadın eski ve yorgun çimlerinden ehil olmayan bir çalışma grubuyla, kısıtlı imkan ve kişisel gayretlerle bir antrenman sahası yaptırmaya çalıştı. Öncelikle gösterdiği bu duyarlılık ve gayret için kendisine teşekkür ediyoruz.

Bu konuda sahayı tamamlayabilme adına bizimle ve Sn vekil Hüseyin Filiz'le Spor Bakanına gelip "400.000 tl saha yardımı" istedi. Devamında biz de reklam panosu kampanyası gayretiyle eksik kalan yerleri tamamlamaya çalıştık. Bu süreçte bağış ve hibe yoluyla karşıladığımız maliyetleri düşürüp tesis yardım talebimizi  250.000 tl olarak İdris Şahin vekil aracılığıyla tekrarladık.

İl Özel İdare bütçesinden, bağış ve kampanyalardan, kulüp ve şahsımın bütçesinden harcananlarla saha ancak bu hale gelebilmiştir.

Bu boyutta bir Antrenman sahasının bütçesi 800.000 tl'dir. Eksik yaptığınız, yarım yaptığınız her iş çabuk bozulur elden çıkar.

Sn.Vali kendi üzerine düşeni yapmıştır. Şehir hizmet beklerken ,hala  yol, su sorunu varken, Çankırıspor için 300.000 tl den daha fazla bütçe istemek haksızlık olur. Ancak sahanın eksiklikleri de ortada 800.000 tllik bir işi 300 000 tl ye yapmaya kalktığınızda da her şeyin mükemmel olmasını beklemek abesle iştigaldir..

Her şeyi dört dörtlük yapılan Atatürk Stadında bile  100 m2 den fazla çim yandı, kurudu ve müteahhit firma değiştirmek zorunda kaldı.

Hal böyle olunca bizim bu kadar eksikle gece kondu usulüyle yapmaya çalıştığımız sahada parça parça toplamda 30 m² yer kuruması gayet normal. Üstelik hala 8250 m²'lik  antrenman sahasının 1000 m²'sinin çimini tamamlayamadığımız halde Sn.Vali nezaket gösterip söylememiş; Kulüp adına ben söyleyeyim; Giresunun  Vekilleri, bir çivi bile çakmadan Giresunspor'a 500.000 tl tesis yardımı alıyorsa ve bunu kulüp borçlarına ödeyip şampiyon oluyorsa, Sakarya vekilleri bir araya gelip bakanlıktan reklam desteği alıp Sakaryasporun bitmek tükenmek bilmeyen lisansa engel borçlarına harcayıp transferi açabiliyorsa bunu sormadan geçemeyeceğim acaba biz mi kulüp değiliz yoksa bizim vekillerimizin mazbatası mı mazbata değil.

Yoksa herkes hakkı olmayanı bile alırken biz hakkımız olanı bile alamıyorsak acaba para bilerek mi geciktiriliyor isteyerek mi zorda bıraktırılıyor Çankırıspor kulübü...

Çankırıspor  gerçekten yaptığı ve gerçekten ihtiyacı olduğu tesise neden hakkı olduğu halde 250.000 tl alamıyor? Eksik olan ya da fazla olan neyse bir bilen onu söylesin.

Son olarak; Çankırıspor'un tüm Türkiye'nin imrendiği tesisleri bizim gayretimiz, Çankırılılar'ın da desteğiyle can bulmuştur. Hep söylüyoruz yolu memlekete düşen tesislere uğrasın,

Verdiği her kuruşun karşılığını görsün "orada ve çorbada benim de tuzum var" desin.

Sn.Valim kuruyan çimlerle sizi üzdüysek kusurumuza bakmayın kuruyan 30m² kare çim olsun. Vekiller tesis yardımını çıkarınca; bir traktör siparişle çözeriz, yeter ki gönüllerdeki iyi niyet kurumasın. Mazallah onu mahşerden önce çözüp, helalleşemeyiz.

Sportif konuya gelince; durum hassasiyetle değerlendirilecek, kişisel husumet, popüler beklenti dışında kulüp menfaati için dün ne yapılmışsa bugünde gereği yapılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Çankırıspor hakettiği sportif başarıyı ve Süper Lig hedefini gerçekleştirecektir. Her türlü imkansızlığa rağmen şimdiye kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu şehirde Çankırıspor demek herkes bırakıp kaçtığında cesurca sahiplenmenin  var olmanın ayağa kalkmanın yılmadan devam etmenin sabrın, çalışkanlığın, dürüstlüğün, hak aramanın bazen isyan, bazen teşekkürün , vefanın sadakatin en önemli temsilcisi olmak demektir.

Saygılarımızla...

Sevda Karaali"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler