SBS sonuçları iptal edildi

SBS sonuçları iptal edildi

Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013'te 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını iptal etti.

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ise veliler ve öğrencilerin endişe etmelerine gerek olmadığını kaydetti. Tekin, yargının zamanlaması için de dikkat çekici bir yorum yaptı.

Bir öğrenci velisi, sınava katılan 718 adayın sonucunun yeniden  değerlendirilmesinin puanlardaki standart sapmaları değiştireceği ve bunun da tüm  öğrencilerin sıralamasına yansıyacağı gerekçesiyle sınav sonuçlarının yeniden  değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürerek, iptali ve yürütmenin durdurulması  istemiyle Ankara 18. İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.  

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan İdare Mahkemesi, dava konusu  işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti. 

MEB Hukuk Müşavirliği, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge İdare  Mahkemesi'nde itiraz etmiş, itirazı görüşen Ankara Bölge İdare Mahkemesi, itirazı  reddetmişti. 

Davayla ilgili ilk incelemesinde SBS sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren Ankara 18. İdare Mahkemesi, davayı esastan da  sonuçlandırdı. 

Mahkeme, SBS sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon  112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarını iptal etti. 

MÜSTEŞAR TEKİN: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, mahkemenin Seviye Belirleme Sınavı kararı ile ilgili canlı yayında konuştu. 24 TV canlı yayınında "Yargı kaos oluşturacak bir zamanda karar verdi" diyen Yusuf Tekin, "Sadece 103 öğrenci için düzeltme yapıldı. Herhangi bir öğrencinin sınavının iptal olması söz konusu değildir. Hiç kimse mağdur olmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler