Seda Sayan'a kadın örgütleri tepki gösterdi

Seda Sayan'a kadın örgütleri tepki gösterdi

İki eşini öldürüp evlilik prog-ramına çıkan Sefer Çalınak’ı konuk eden Sedan Sayan, “Erkek kadını neden öldürür” diye sorunca tepki çekti. Sponsoru programı bıraktı. Kadın örgütleri, “Cinayete gerekçe üretiliyor” dedi

İki eşini öldüren ve daha önce de evlilik programına katılarak evlenmek istediğini söyleyen Sefer Çalınak, önceki gün de Seda Sayan’ın Show TV’deki programına çıktı. Çalınak’ı ekrana çıkaran Sayan’a tepkiler dinmek bilmiyor. Kadın örgütleri, Sayan hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. RTÜK’ün de incelemeye aldığı programın baş sponsoru olan Shafer ise sponsorluktan çekildiğini açıkladı.

Seda Sayan canlı yayına çıkardığı Sefer Çalınak’a “Peki, erkek karısını neden öldürür?” diye sorarak, cinayetlerin gerekçelendirilmesine katkı sağladı. Çalınak’ın ‘tövbe etmesinden dolayı affedilebileceğini’ söyledi.

GÜLER YÜZLÜ KATİL 
“Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü” diyerek cinayetleri sıradanlaştırdı. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu da bir açıklama yayımlayarak Seda Sayan’a kınama ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

BUGÜN EYLEM YAPACAKLAR 
Grup, yarın saat 17.00’de programın çekildiği Sefaköy’deki stüdyo önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Kadın örgütleri ayrıca yarın saat saat 15.00’de de Gayrettepe’deki RTÜK önünde gösteri yapacak.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’ndan Melek Özman: “Biz dünden beri programın baş sponsoru Shafer’a mail attık. Shafer programın sponsorluğundan çekildiğini duyurdu. Muhtemelen başka bir sponsor bulacak. Ama hem hukuk yoluyla hem sponsorlara baskı yaparak suçu ve suçluyu övmenin medyada işlenmemesini sağlayacağız” dedi.

TORNAViDALI KOCA DA VAR 
Mor Çatı’dan Av. Deniz Bayram ise Seda Sayan bir yıl önce benzer bir programa imza attığını tepkiler üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerini yayına çıkarttığını anlattı. 

Bayram, “O zaman bu erkeklerin programlara çıkarılarak kadına yönelik şiddetin nasıl meşrulaştırıldığını anlatmıştık. Fakat bir yıl sonra yine suçu ve suçluyu öven konuşmalar yaptı” diye konuştu.

SAYAN KENDİSİNİ SAVUNDU
Seda Sayan programına gelene eleştirilere dün canlı yayında yanıt verdi. Karısını öldüren adamı TV’ye çıkartıp deşifre ettiğini söyleyen Sayan, “Ben o adamcağıza ‘yastığa kafanı rahat koyuyor musun?’ dediğimde eve gidip yastığa başımı rahat bir şekilde koydum. Çünkü ben o adamı deşifre ettim, kadınları korudum. Kadın derneklerini programıma çıkardım.  Şimdi beni eleştiriyorlar. Siz kim oluyorsunuz be! Karşınızda Seda Sayan var” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler