Şehir Efsanesi Mesut Aslan beraat etti

"Şehir Efsanesi" Mesut Aslan beraat etti

2007 yılının Ocak ayında Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifi genel kurulunda yaşanan olaylar nedeniyle Ankara 11. özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 32 sanıklı dava bugün sonuçlandı.

Hatırlanacağı gibi 2007 yılının Ocak ayında, Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinde Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçimlere Haşim Uyanık karşısında başkan adayı olarak giren Osman Karadeniz'i desteklemiş ve kongrede yaratılan kavga-gürültü ile yaşanan olaylar sonucu bazı tutuklamalar gerçekleşmiş ve Ankara 11. Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

32 sanıklı 2008/300 dosya numarası ile görülen davanın bugün yapılan karar duruşması gerçekleştirildi ve başta tutuklu sanıklar Yaşar Mehmet Ayan, Mehmet Göktaş, İsmail Eroğlu ve Fazlı Demirci tahliye edildi.

Mahkemede yargılanan 32 sanıktan bazıları 2 ila 9 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezaları almalarına karşın, tutuklu bulundukları sürenin ceza sürelerine tekabül etmeleri nedeniyle serbest bırakıldılar.

MESUT ASLAN BERAAT ETTİ
2007 yılında Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifinin genel kurulunda yaşanan olaylarla ilintilenen ve 32 sanık içerisinde yer alan, o günün Belediye Başkan Özel Kalem Müdürü Mesut Aslan bugün mahkemenin verdiği kararla suçsuz bulunarak "beraat" etti.

Özel Kalem Müdürlüğü görevi nedeniyle böylesi bir olaya karıştırılmasından sonra günlerce Çankırı ile ilgili haber sitelerinde gündemden düşmeyen ve adeta "şehir efsanesine" dönüştürülen Mesut Aslan'ın bu davadan beraatinin, Çankırı kamuoyunda nasıl yankı bulacağını hep beraber izleyerek göreceğiz.

Tabii, bir de Mesut Aslan'ın yaşanan süreçle ilgili yapacağı açıklamaları da merakla bekleyeceğiz.

Öyle görülüyor ki, bu karar sonrası Çankırı kamuoyunun hayli hareketli günler yaşayacağı aşikar. Bekleyelim ve izleyelim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler