Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santim

Şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santim

Gece boyunca yağan kar Çankırı merkezini beyaz örtüyle kapladı.

Ülke genelinde yaşanan kış şartları etkisini Çankırı'da da sürdürüyor. Gece boyunca yağan yoğun kar yağışı, Çankırı'da ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edilmesini de beraberinde getirdi.

Günün aydınlanması ile birlikte haftanın son günü iş gününde mesaiye gidecek devlet memurları ile birlikte işyerlerini açacak olan esnaf, şehri adeta beyaz örtüyle kaplayan ve yer yer 30 santime ulaşan karla karşılaştı.

Başta Atatürk Bulvarı olmak üzere Park Sokak, Buğdaypazarı Caddesi ile şehrin tarihi merkezi Arasta'da esnaf ve vatandaşlar başta işyerlerinin önleri olmak üzere park halindeki araçlarını da kalın kar örtüsünden kurtarmanın gayretine düştüler.

Kar altındaki şehir merkezinden görüntüler... - TIKLA

beyaz-kar-resim-16.jpg

VALİ ÖZCAN'IN ÇOCUKLARLA KAR KEYFİ

Valim Vahdettin Özcan, şehir merkezinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in Çankırı ziyareti öncesinde de yolların durumunu inceledi, ziyaret ve hava şartları hakkında bilgiler verdi. 

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son Gün 29 Şubat

Çankırı 100. Yıl Yetiştirme Yurdunu ziyaret eden Vali Özcan, aşırı kar yağışı nedeniyle ziyaret güzergahı olan bazı yolların trafik akışına uygunluğunu inceledi ve Korgun güzergahı ile diğer yollar hakkında karayolları yetkilileri ile görüştü.  

Korgun yolu için devamlı çalışan bir araçlarının olduğunu söyleyen Vali Özcan, 100. Yıl Yetiştirme Yurdu güzergahı yolunda Belediye görevlilerinin ulaşım sorunu yaşanmaması için kesintisiz çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Daha sonra şehir içi yolları ve yapılan çalışmaları inceleyen Valimiz Özcan, burada çocuklarla kartopu oynayarak neşeli dakikalar yaşadı. 

Vali Özcan, “Çocukluklarımız ile kartopu oynadık gayet güzeldi ve çocukluk zamanlarımı özlediğimin farkına vardım. Bugün Çankırı’mıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin teşrif edecekler. Huzur Evimizi, 100. Yıl Yetiştirme Yurdumuzu ve Korgun Sevgi Evleri ile Kız Yetiştirme Yurdumuzu ziyaret edecekler. Bizde yol durumunu gördük ve yapılan çalışmaları inceledik" dedi.

348 KÖY YOLU KAPALI

Yoğun kar yağışı Çankırı ilçeleri içerisinde en fazla etkisini köy yollarını kapayarak gösterdi. Çankırı genelinde 348 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi.

Kapalı köy yollarının dağılımı şöyle: Merkez 45, Ilgaz 66, Atkaracalar 11, Bayramören 25, Çerkeş 48, Eldivan 15, Kızılırmak 22, Korgun 11, Kurşunlu 23, Orta 27, Şabanözü 16 ve Yapraklı 17.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler