Şehit ateşi bir kez daha Çankırı'ya düştü

Şehit ateşi bir kez daha Çankırı'ya düştü

Van’ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lıların arasında çıkan çatışmada şehit olan Kıdemli Başçavuş Ahmet Çelik'in acı haberi memleketi Çankırı'daki yakınlarını yasa boğdu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz Şehit Çelik'in Çankırı'da bulunan amcalarının evini ziyaret etti.

ŞEHİT ÇELİK BURHANİYE'DE DEFNEDİLDİ
Acılı aileye taziyelerini ileten Vali Özcan, "Şehidimiz 1977 Çankırı doğumlu. Bu sabah (dün) Erciş ilçesinde müsademe sonucu şehit oldu. Ben tüm Çankırımıza, Türk Milletine, milletimize başsağlığı diliyorum. Cenazemiz Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedilecek. Şehidimizin 3 amcası burada. Ben kendilerine milletvekilimiz ve arkadaşlarımızla birlikte başsağlığı dileklerimi ilettim. Buradan akşam saatlerinde Burhaniye'ye cenaze merasimi için yakınları gidecekler. Biz her türlü imkanı emirlerine verdik. Tekrar başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin" dedi. 

Aşağı Yanlar Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Şehit Çelik'in ailesinin Balıkesir'de yaşadığı öğrenildi. 

BABA EVİNDE YAS
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mehmet Bülent Olcansoy, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtalan ve sağlık ekipleri, şehit Çelik'in Mahkeme Mahallesi Cemal Toraman Sokağı'ndaki evine giderek anne Nuriye ve baba Hasan Çelik'e acı haberi verdi.

Baba Çelik, "Oğlum vatan için, millet için şehit oldu" dedi.

Şehit Çelik'in evine Türk bayrağı asılırken, akrabalar ve komşular aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Çelik'in cenazesinin, gece havayoluyla Balıkesir'e getirileceği ve yarın ikindi namazının ardından Burhaniye'de toprağa verileceği öğrenildi.

Van'ın Erciş ilçesinde, terör örgütü mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen ve "Şehit Jandarma Onbaşı Ayhan Coşkun 2015/16" adı verilen operasyonda, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Jandarma Astsubay Başçavuş Çelik şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler