Şehit ateşi Çankırı'ya düştü

Şehit ateşi Çankırı'ya düştü

Diyarbakır'ın Sur İlçesinde çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Şehit uzman çavuşun Çankırı ili Bayramören ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Sur’da terör örgütü yandaşlarının Kanas silahı ile açtıkları ateş sonucu yaralanan uzman çavuş Yaşar Yeniören kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 17′inci gününde çatışmalar yaşandı. Bu sabah saatlerinde 7′inci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler, polis ve jandarma harekat timleri operasyonlarını sürdürürken, Yıkıkkaya Sokak üzerinde terör örgütü PKK’lılar tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı.

Çatışma nedeniyle ambulansların bir süre giremediği bölgede yaralı askerler, daha sonra alınarak ambulansla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden durumu ağır olan uzman çavuş Yaşar Yeniören doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Diğer yaralı uzman çavuş ise Diyarbakır Asker Hastanesi’nde götürülerek tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu öğrenildi. Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, ilçeden silah ve patlama sesleri yükseliyor.

ŞEHİT ATEŞİ ÇANKIRI'YA DÜŞTÜ
Şehit uzman çavuş Yaşar Yeniören'in Bayramören ilçesi Üçgazi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, evli ve bir çocuklu olduğu, ailesinin de İstanbul'da yaşadığı bildirildi.

yasar-yenioren-resim-12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler