Şehit düşen 13 askerin kimliği açıklandı

Şehit düşen 13 askerin kimliği açıklandı

Silvan'da PKK'nın kurduğu pusuda şehit düşen 13 asker ve yaralıların kimlikleri açıklandı.

1.Uzm. J.I. Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709) (Adana/Ceyhan), 2. J. Uzm. Çvş. Mustafa Güney (2009-309) (Adana/Yüreğir). 3. J. Uzm. Onb. Fahrettin Aksu (2009-586) (Hatay/Kırıkhan), 4.J. Komd. Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip). 5.J.Komd. Çvş. Emrah Eker (Giresun/Dereli), 6.J. Komd. Çvş. Necmettin Torun (Samsun/Alaçam). 7.J. Komd. Çvş. Ufuk Başarı (Konya), 8.J. Komd. Çvş Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli), 9.J.Komd. Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa /İnegöl). 10.J.Komd. Er Barış Çiçekdağı (Gaziantep), 11.J.Komd. Er Vefa Çelik (Ağrı), 12.J.Komd Er Ethem Okkay (Şanlıurfa/Payamlı), 13.J.Komd. Er Gökhan Kaplan (Tekirdağ/Şarköy)

Saldırıda yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise şöyle:

Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon/Araklı/İstanbul) (Ağır yaralı GATA), Jandarma Uzman Onbaşı Erdem Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA), Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap Turan (Adıyaman), Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon), Jandarma Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur), Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu (Tokat/İstanbul), Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

uzman-cavus-erzincan-resim-03.jpg

ERZİNCANLI UZMAN ÇAVUŞ
FAHRETTİN AKSU'NUN 6 AYLIK KIZI VAR

Lice İlçesi’nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır’ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında PKK’lı terörist grubu tarafından pusuya düşürüldü. Saldırıda 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düştü. Çatışmada 2’si ağır 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu öğrenildi. Bir buçuk yıllık evli ve 6 aylık kız çocuğu bulunan şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi 23’ncü Sokak Numara 49’da oturan ağabeyi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki anne Şükran Aksu ve yakınları da Erzincan’a geldi.

İKİ YIL ÖNCE BABASINI KAYBETTİ

Uzun süre sağlıklı bilgi almaya çalışan Aksu ailesi Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağrılan ambulansa Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da aileyi ziyaret ederek şehidin ağabeyi Nizamettin Demir ve yakınlarıyla görüştü. Terörist saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, bir buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve Damla isminde 6 aylık bir kız çocuğu olduğu bildirildi. 4’ü kız toplam 10 kardeşin en küçüğü olan şehit Fahrettin Aksu’nun 2 yıl öncede babasını kaybettiği öğrenildi.

ADANALI ŞEHİDİN EŞİ HAMİLE

/_np/2685/13932685.jpgBabası uzun süre önce vefat eden, 8 kardeşten biri olan Şehit Uzman Çavuş’un bir yıllık evli, eşinin de hamile olduğu öğrenildi.

'Bizler de sizler gibi bu vatan için canımızı veririz' yazdıktan 8 ay sonra şehit oldu

Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi’nden olan ve Temmuz 2010’da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaştı. Güney, Güzey’in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve 'Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar' müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düştü.

Güney, 'Abi' dediği Güzey’e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlattı.

Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi. Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi. (Kaynak: hurriyet.com.tr)

bursa-er-deli-sehit-resim-07.jpg

ŞEHİT ER DELİMEHMETOĞLU 5 AYLIK ASKERDİ
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu'nun (20), Bursa'nın İnegöl ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, gece geç saatlerde şehit er Aykut Delimehmetoğlu'nun Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturan ailesine, acı haberi verdi. Mobilyacı olduğu öğrenilen baba Beytullah ve anne Gülnur, bu sırada sinir krizi geçirdi.

Acılı anne ve babaya sağlık görevlileri müdahale etti. 5 aylık asker olduğu ve İzmir Foça'daki acemi birliğinden sonra, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'a gönderildiği öğrenilen şehit erin, yakınları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Aykut Delimehmetoğlu'nun, biri ilköğretim diğeri de lisede olan iki kız kardeşinin bulunduğu belirtildi.

ŞANLIURFALI ŞEHİT ADEM KAYA'NIN EVİNDE KÜRTÇE AĞIT

Lice İlçesi'nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır'ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında pusuya düşürülen askerlerden biri Şanlıurfalı er Adem Kaya'nın evine ateş düştü.

Babası 20 yıl önce vefat eden Adem Kaya'nın bir ağabeyi ve annesi İzmir'de tarım işçiliği yaptığı ve şehit olduğunu bilmediği öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde Adem Kaya'nın evine gelen Askeri yetkililer acı haberi evde bulunan ablası 3 çocuk annesi 35 yaşındaki İslim Kaya'ya verdi. Haberi alan abla, sinir krizleri geçirirken, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Amcası 45 yaşındaki Mustafa Kaya dün akşam bir Binbaşı'nın eve gelerek şehit haberini verdiğini dile getirerek "Adem ile dün telefonla konuştuk. Operasyonda olduğunu ve iyi olduğunu söyledi. Akşam şehit haberini aldık." diye konuştu. Adem Kaya'nın yeğeni 16 yaşındaki Yakup Kaya ise ağıtlar yakarak "Bizde kürdüz, artık dağdan insinlar." dedi.

Bu arada Şehidin annesi 60 yaşındaki Halime Kaya'ya oğlunun şehit olduğu haberini veremediler. 20 gün önce İzmir'e domates toplamaya giden yaşlı kadın Yakınları Halime Kaya'yı telefonla arayarak "Adem çatışmada yaralanmış. Urfa'ya getiriliyor. Sende gel." dediği öğrenildi. Şehidin cenazesi öğleden sonra Şanlıurfa'ya getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler