Şehit Er Yunus Yılmaz'ın evine ateş düştü

Şehit Er Yunus Yılmaz'ın evine ateş düştü

Elazığ Kovancılar'da yaşayan Yılmaz ailesi oğullarının şehit haberini alınca yıkıldı. Anne Aysel Yılmaz hastaneye kaldırıldı...

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK’lıların silahlı saldırısında şehit olan 3 askerden jandarma er 20 yaşındaki Yunus Yılmaz’ın Elazığ’ın Kovancılar İlçesindeki baba evine ateş düştü. Oğullarının şehit haberini alan aile gözyaşlarını tutamazken, fenalık geçiren anne Aysel Yılmaz, hastaneye kaldırıldı.

KARA HABERİ ALAN AİLESİ YIKILDI
Yüksekova’da bugün PKK’lıların silahlı saldırısında şehit olan 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın baba ocağına ateş düştü. Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’nde yaşayan şehidin annesi Aysel, babası Saim, kara haberi alınca yıkıldı. Komşu ve akrabalarının başsağlığına geldiği Yılmaz ailesi gözyaşlarına boğuldu. Henüz 6 aylık asker olan oğullarını şehit olmasıyla birlikte büyük üzüntü yaşayan aileleri yakınları teselli etmeye çalıştı.

EN BÜYÜK ÇOCUĞUYDU
5 çocuk annesi Aysel Yılmaz, en büyük çocuğunun şehit olduğu haberinin ardından fenalık geçirdi. Anne Yılmaz, ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Şehit Yunus Yılmaz’ın yarın memleketi Bingöl’ün Karlıova İlçesi Çatak Köyü’nde düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.

anne-telefon-resim-10.jpeg

Anne Aysel Yılmaz ve Baba Saim Yılmaz acı haber sonrası yıkıldı

ANNESİNE TELEFON ALMIŞ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 3 askerden, 20 yaşındaki Jandarma Er Yunus Yılmaz’ın Elazığ’da yaşayan babası Saim Yılmaz, "Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın görev (koruculuk) yaptım. Vatan sağ olsun" dedi. Yunus Yılmaz’ın, Kovancılar ilçesi Bağlar Mahallesi’nde ikamet eden ailesi, oğullarının şehadet haberini öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Baba Saim Yılmaz, evinin önünde yakınları ve komşularının başsağlığı dileklerini kabul etti. Yılmaz, gazetecilere yaptığı konuşmada, oğluyla en son bugün öğleden sonra telefonla konuştuğunu söyledi. Bu konuşmanın ardından onu aradığını ancak ulaşamadığını belirten Yılmaz, "Konuştuğumuzda, halini hatırını sordum. ’Anneme telefon aldım, onu gönderiyorum, kargoya gidiyorum’ dedi. Ben de ’Neden aldın, paran var mı?’ dedim. Ayın 5’inde askerliğinin 6’ncı ayı bitecekti. Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın görev (koruculuk) yaptım. Vatan sağ olsun."

KONYA-BİNGÖL-ARTVİN
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki saldırıyla ilgili Hakkari Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin Konya Çeltik, Jandarma Er Ramazan Köse’nin Artivin Borçka, Jandarma Er Yunus Yılmaz’ın ise Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: ’İlimiz Yüksekova ilçesi Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezi karşısında saat 16.00 sıralarında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur bir saldırı sonucu Yüksekova ilçesi Haruna Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, (Konya/Çeltik) Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka), Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova) şehit olmuşlardır. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler