Şehit evinin elektriği borçtan kesikmiş

Şehit evinin elektriği borçtan kesikmiş

PKK’nın Çukurca saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas’ın, annesi ve biri engelli 3 kardeşinin yaşadığı evin elektriğinin, borç yüzünden kesik olduğu ortaya çıktı.

Çukurca’da terörist saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas’ın Adapazarı’nda annesi Mübyen Elmas’ın, biri engelli 3 çocuğuyla birlikte yaşadığı evin elektriğinin borcu yüzünden kesik olduğu ortaya çıktı. Şehit haberinin gelmesi üzerine Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’den eve gelen bir ekip elektriği açtı.

Çukurca’da terhisine 120 gün kala şehit olan, Sakarya’nın 122’nci şehidi Birol Elmas’ın Adapazarı Karakamış Mahallesi Çarşı Caddesi No 106’daki tek katlı evlerinin elektriği birikmiş borcundan dolayı Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından bir süre önce kesildi.

YARDIMLA GEÇİNİYORLARDI
Karakamış Mahalle Muhtarı Adil Kaplan, şehit çavuş Birol Elmas’ın babasını yıllar önce kaybettiğini, annesi Mübyen Elmas’ın biri özürlü olan, biri kız 2’si erkek 3 çocuğuyla yaşadığını ve yardımla geçindiklerini belirtti.

Ailenin Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.ye bin 200 lira borcu vardı. Bu borcu taksit yaptılar. Yine ödeyemediler. Sonra borç 2 bin liraya çıktı. Bunun üzerine de kestiler. Karanlıkta oturuyorlardı. Şehit haberi gelince de SEDAŞ ekibi gelerek eve elektrik verdiler" dedi.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler