Şehit Korhan Kuruçay toprağa verildi

Şehit Korhan Kuruçay toprağa verildi

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Jandarma Teğmen Korhan Kuruçay, doğum yeri Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenle gömüldü.

Şehit Teğmen Korhan Kuruçay’ın cenazesi sabahın ilk ışıkları ile birlikte Ankara’dan ambulansla Kurşunlu’ya getirildi. Kurşunlu Merkez Hacı Recep Camiinde öğleyin kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile askeri ve sivil yetkililer ile Çankırı, Ankara ve İstanbul’dan gelen çok sayıda Çankırılı katıldı. Bakan İsmet Yılmaz anne Nezire Kuruçay ve eşi Hicret Kuruçay’a başsağlığı diledi.

Baba Ünal Kuruçay'ın isyanı - TIKLA

Cenaze töreninden fotoğraflar için - TIKLA

Cenaze töreninde şehidin 7 Nisan 2012 tarihinde resmi nikah kıydırarak evlendiği ve 22 Haziran’da Kurşunlu’da kır düğünü ile düğün yapma hazırlıkları yapan hemşire Hicret Kuruçay (Topçuoğlu) ile anne Nezire Kuruçay kadın askerlerin, baba Ünal Kuruçay da arkadaşlarının desteği ile ayakta durabildi. Çankırı SSK Müdürlüğü’nden emekli olan baba Ünal Kuruçay, oğlunun şehit olduğu haberini düğün hazırlıkları için geldiği Çankırı’da alırken, hemşire olan annesi Nezire Kuruçay ile felçli olan kardeşi Latif Kuruçay’a acı haber askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde Ankara’nın Yenimahalle İlçesindeki evlerinde verildi.
 
BABA KURUÇAY: "SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"
 
Şehit teğmenin cenazesine katılan binlerce Çankırı, ’PKK’yı Mecliste istemiyoruz’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. 3 Temmuz 1987 Kurşunlu doğumlu olan şehit teğmen Korhan Kuruçay, 7 Nisan’da resmi nikahı yapılan eşi Hicret Kuruçay’ı Şırnak Devlet Hastanesine hemşire olarak tayin ettirmişti. Hicret Kuruçay, cenaze Kurşunlu’ya getirilişine kadar eşinin yanından ayrılmadı. İğne yapılıp, aldığı ilaçla sakinleştirilen anne Nezire Kuruçay oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta dururken, geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden ve Ankara’da oturan kardeşi Latif Kuruçay ise cenazeye gelerek kardeşini böylesi bir günde yalnız bırakmadı. Baba Ünal Kuruçay ise oğlunun, üzerine düşen görevini yerine getirdiğini belirterek, "62 yaşındayım şimdi giderim, oğlumun yerinde görev yaparım, kimse sevinmesin bir tane eksildi diye,bir eksildi bin varız bundan sonra. Şehit babası olmanın gururunu yaşıyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.
 
Şehit teğmen için yakınları ve esnaflar ev ve işyerlerine Türk bayrakları asarken, cenaze töreni Kurşunlu İlçe Meydanında öğle namazı ardından yapıldı. Tören saygı duruşu ve İistiklal Marşının okunması ile başladı. Şehit teğmen Korhan Kuruçay’ın özgeçmişinin okunması ardından imam tarafından dua okundu ve şehit için helallik istendi. Toplu halde kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi askeri bando eşliğinde ve tekbirlerle Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler