Şehit Mehmet Şimşek'in eşinden yürek yakan sözler

Şehit Mehmet Şimşek'in eşinden yürek yakan sözler

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği mayınlı saldırı sonucu şehit olan jandarma astsubay kıdemli çavuş Mehmet Şimşek memleketinde toprağa verildi.

Tunceli’de PKK’lı teröristlerin askeri araca düzenlediği mayınlı saldırı sonucu şehit olan 2 askerden 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek, memleketi Afyonkarahisar’ın Çay İlçesinde toprağa verildi. Şehidin mezarına kapanan eşi Şeyda Şimşek, "Mehmedim burada üşür" diye ağladı.

Tunceli- Pülümür karayolunda dün yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu. Şehitlerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek’in cenazesi askeri uçakla Kayseri’den Afyonkarahisar’a getirildi. Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’nda karşılanan şehit Mehmet Şimşek’in cenazesi Çay’a bağlı Çayırpınar Köyü’ndeki baba evine getirildi. Şehidin cenazesini taşıyan ambulansın gelmesiyle evden feryatlar yükseldi. Yakınlarının tek tek ambulansa binerek şehidi son kez gördüğü helallik sırasında eşi Şeyda Şimşek’in çığlıkları ambulansın dışına taştı. Anne Adile Şimşek, eşi Şeyda Şimşek ile şehidin yakınlarının fenalık geçirdiği evin önünde helallik alınarak dua edildi. 

BİNİ AŞKIN KİŞİ KATILDI

Daha sonra şehit Astsubay Mehmet Şimşek için Çayırpınar köy mezarlığı önünde askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal ve Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih, protokol üyeleriyle 1000’i aşkın kişi katıldı.

’KALK, SON BİR KERE SARILAYIM’

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından bir kez daha helallik istendi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi. Cenaze sonrası Kuran okunmasını da bekleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin tabutunun üzerindeki bayrağı öperek eşi Şeyda Şimşek’e teslim etti. Eşinin fotoğrafını okşayan Şeyda Şimşek, "Mehmet’imin yüzü çok güzeldi ama parçalamışlar yüzünü" diye ağladı. Kuran okunması sonrası, "Kalk son bir kere sarılayım" diye feryat eden Şeyda Şimşek, eşinin mezarına kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. "Mehmet’im burada üşür" diye ağıt yakan acılı eşi, iki kadın asker güçlükle sakinleştirirken, hala Fadime Saldoğan ise şehidin mezarındaki taşları tek tek öptü. Cenaze sonrası baba Osman Şimşek evde taziyeleri kabul etti. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek’in Çayırpınar Köyü’nün ilk şehidi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler