Şehit uzman çavuş Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi

Şehit uzman çavuş Eskişehir'de gözyaşlarıyla toprağa verildi

Eskişehir'de yas vardı...

Şırnak'ın Cizre İlçesinde yaralıların bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerin açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu (27) Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bekar olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun cenazesi dün gece Şırnak'tan askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Komutanlığı'na getirildi. Cenaze buradan Asker Hastanesi morguna götürüldü.

Tek çocuğu şehit olan baba emekli servis otobüsü şoförü Adem Uslu (51), dün gece oğlunun cenazesi geldiğinde rahatsızlandı. Ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürülen baba Uslu acil serviste gerekli tedavisi yapıldıktan sonra askerler tarafından oturduğu Kumlubel Mahallesi Üstün Sokak'taki evine götürüldü.

ANNESİ 2012'DE VEFAT ETTİ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun annesi Esma Uslu'nun 2012 yılında vefat ettiği, şehidin 4 ay kadar önce banka kredisiyle babası için ev aldığı, 15 gün önce de Eskişehir'e babasını ziyarete gelip gittiği belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu için Eskişehir Reşadiye Camii'nde öğleyin cenaze töreni düzenlendi. Uslu'nun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Asker Hastanesi morgundan alınarak cenaze aracıyla cami önüne getirildi. Araçtan indirilen şehidin tabutu askerlerin omzunda taşınarak cami bahçesine götürüldü. 

KÜÇÜK ÇOCUK ŞEHİDE SELAM DURDU
Cenaze törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, şehidin babası Adem Uslu, amcası Murat Uslu, halası Melek Tunç ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Güçlükle ayakta duran baba Adem Uslu, oğlunun tabutuna sarıldı. Tabutu öpen baba gözyaşı döktü. Şehidin ardaşları tabutun üzerine Eskişehirspor atkısı koydu. Asker kıyafeti giyen küçük yaştaki bir çocuk ise tabutun üzerine çiçek bıraktı, sol eliyle selam verdi. Aynı çocuk bir subayın uyarısıyla sağ eliyle selam durduktan sonra tabutun yanından ayrıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu. 

Top arabasıyla bir süre götürülen şehit Uslu'nun cenazesi daha sonra cenaze aracına alındı. Törene katılan kalabalık 'Kahrolsun PKK', 'Şahitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Vatan sana canım feda' şeklinde slogan attı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun cenazesi götürüldüğü Eskişehir Kanlıpınar Şehitli'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler