Şemdinli'de askeri araca bombalı saldırı: 2 asker şehit 3 asker yaralı

Şemdinli'de askeri araca bombalı saldırı: 2 asker şehit 3 asker yaralı

Acı haberler gelmeye devam ediyor...

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen el yapımı patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir el yapımı patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler