Şemdinlide çatışmada 5 asker şehit!

Şemdinli'de çatışmada 5 asker şehit!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri öğle saatlerinde çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri konvoyun geçişi sırasında art arda 4 mayın patladı. Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıkarken, olayda 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Patlama, öğle saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında patladı. İlk patlamadan sonra art arda 3 patlama daha meydana geldi. Patlamaların ardından güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Yüksekova yönünden kobra tipi helikopterler ile Derecik bölgesinden zırhlı araçlar bölgeye gitti. Olayda 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.
 
Yaralılar, askeri helikopterlerle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
SON DAKİKA: 16 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Hakkari Valiliğinden sabah (23.08.2012) yapılan açıklamada, "Şemdinli'de 5 askerimiz şehit oldu. 7 askerimiz yaralandı. 16 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.
 
Hakkari Valiliği yetkilileri olayla ilgili açıklama yapmazken, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
 
BDP'li vekilden "mahsur kaldım" twiti
 
BDP Milletvekili Esat Canan Twitter hesabı üzerinden bölgede mahsur kaldığını yazdı. “Bölgeden çıkışımıza izin verilmiyor” diye yazan Canan,  Derecik yolunun açılması ile mezradan ayrıldı.
 
İşte Esat Canan'ın attığı twitler:
 
Şemdinli'ye bağlı Derecik bölgesine giderken etrafta meydana gelen çatışmalar sebebiyle mahsur kalmış bulunuyorum.
 
Şu anda bölgeden çıkışımıza izin verilmiyor. 
 
Şu anda Rubarok(Derecik), Ortaklar Köyündeyim. Benimle birlikte yaklaşık 80 araçlık bir sivil konvoy da burada mahsur kalmış durumda.
 
Ortaklar Köyü karakolunun kontrol noktasından öteye geçmemize izin verilmiyor. Köylüler ve diğer sivillerle birlikte bekleyişimiz sürüyor. 
 
Bir süredir çok şiddetli bir çatışma sürüyor. Bulunduğumuz tepeden patlayan bombaları ve yanan ormanları net bir şekilde görebiliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler